Fodbold nyheder

Europa: Champions League
FT
7 - 0
(3 - 0)
Manchester C
RB Leipzig
E. Haaland (22), E. Haaland (24), E. Haaland (45), İ. Gündoğan (49), E. Haaland (53), E. Haaland (57), K. De Bruyne (90)

Optakt:
Manchester City - RB Leipzig

Af Torsten Brix

Kan Manchester City fortsætte deres jagt på det meget ønskede Champions League-trofæ imod et skadesplaget hold fra Leipzig. Formsvage Kevin De Bruyne forsøger at nedtone Citys drømme om en Champions League-triumf.
Article image
Kommentar
Til pressemødet op til den vigtige Champions League-kamp imod RB Leipzig havde Manchester City-manager Pep Guardiola valgt at tage den formsvage Kevin De Bruyne med og sendte her klare opfordringer til den belgiske superstjerne.


Guardiola sagde blandt andet, at De Bruyne skulle spille et langt mere simpelt spil og ikke sætte afleveringer op på så højt et niveau – hvilket ellers tidligere har været et kendetegn for den elegante midtbanespiller, som ikke har spillet så meget den seneste tid. Blot seks gange har han været i Manchester Citys startopstilling ud af de sidste 14 kampe, hvilket også har skyldtes mindre skader.

De Bruyne blev jo også skadet i Champions League-finalen imod Chelsea og måtte grædende forlade kampen, men alligevel slår han fast på pressemødet, at hans karriere ikke vil blive defineret af, om han skulle vinde Champions League.

11 trofæer har han vundet i sin tid i Manchester City. Så der er næsten heller ikke plads i pokalskabet hos De Bruyne. Men siden klubovertagelsen i 2008 - og de heraf kommende økonomiske muskler - er Champions League-trofæet den pokal, der mangler hos Premier League-klubben.


Skader og karantæner
Apropos muskler, så har RB Leipzig voldsomme skadesproblemer til kampen og er taget til Manchester med blot 17 markspillere. Nøglespillere som Christopher Nkunku og Xaver Schlager er ude, men lidt godt nyt er der også, da den spanske angriber Dani Olmo er tilbage i truppen efter seks uger skadespause, og han var med i weekendens 3-0-sejr over Mönchengladbach.Bud på kampens profil
Med denne optakt til kampen fra Guardiola har han helt sikkert sat Kevin De Bruyne op til kampen. Så han bliver spændende at følge og kunne meget vel blive kampafgørende – igen! I denne sæson har De Bruyne ikke været så målfarlig som i sidste sæson, men til gengæld har han på nuværende tidspunkt kun lavet en assist mindre end hele sidste sæson. Måske laver han den imod det skadesplagede tyske hold.


Bud til på kampens resultat
I det første opgør sluttede det 1-1, efter Manchester City var kommet foran, men på Etihad bliver det en anden kamp. End ikke på hjemmebanen havde Bundesliga-holdet bolden ret meget, og det får de heller ikke i Manchester. Så Guardiolas tropper kommer til at dominere kampen og vinder sikkert – måske med hele 3-0.

Kampen spilles på tirsdag d. 14/03 klokken 21:00 og kan ses på enten TV3+ eller Viaplay. Kampens dommer er Slavko Vinčić fra Slovenien.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik