Fodbold nyheder

Hvilken klub i Premier League har været hårdest ramt af skader?

Af Andreas Wohlers-Herbert

Skader til vigtige spillere kan have afgørende indflydelse på en sæsons forløb, og visse Premier League-mandskaber har bestemt ikke været heldige på skadesfronten.
Article image
Skader er en naturlig del af fodbold, og selvom alle klubber sætter en dyd i at ansætte de dygtigste læger og fysioterapeuter, så kan skader ikke undgås. Især i en så hård og fysisk liga som Premier League, der desuden også har et yderst komprimeret kampprogram, så må det forventes, at de fleste spillere i løbet af en sæson må sidde ude i et par kampe.


Men for nogle hold har denne sæson været ekstra skadespræget, og forskellene på klubbernes skadesfravær er markante. Kigger man på de klubber, der har været mest forskånede, så ligger klubber som Brighton og Manchester City i toppen. De har henholdsvis haft 46 og 49 tilfælde af fravær til en kamp på grund af skader. Altså hvor mange kampe deres skadede spillere tilsammen har siddet ude.

Vender man blikket mod den kedelige ende af spektret, så finder man denne sæsons helt store taber på skadesfronten. For mens de førnævnte klubbers skadesfravær ligger på under 50, så står det anderledes skidt til hos sidste års Champions League-finalister fra Liverpool, hvis skadesproblemer har været over tre gange så voldsomme, som Brighton og Manchester City.

Ikke mindre end 162 fraværstilfælde på grund af skader, står Liverpool noteret for i denne sæson. Det hold der er tættest på, er Chelsea, hvis spillere til sammen har samlet 122 fraværstilfælde sammen. Om Liverpool og Chelseas undervældende sæsoner skyldes deres skadesproblemer er svært at sige, men det er i hvert fald sikkert, at de har været tvunget til langt flere udskiftninger i truppen og startopstillingen, end de havde drømt om.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik