Niklas Gerster

Vidste du om... Memphis Depay

Her er en række fakta, som du måske ikke vidste om Atletico Madrids nye nummer 9.
Den 28-årige hollandske angriber Memphis Depay kom aldrig helt ind i varmen hos Xavi i FC Barcelona. Nu skal Depay så i stedet jagte mere succes hos den anden spanske storklub Atletico Madrid. Men vidste du følgende om den karismatiske angriber:

- at han har rødder i Ghana, og havde muligheden for at repræsentere deres landshold.

- at hans far forlod ham om hans familie, da Memphis Depay blot var fire år gammel.

- at han gjorde sig som gaderapper i barndomsbyen Moordrecht. Men da hans træner i Moordrecht bad ham vælge imellem rap og fodbold, blev det spillet med den lille runde, der trumfede.

- at han har været lidt af en rod i sin opvækst. Han er blevet bortvist fra flere skoler, og han begyndte allerede at drikke som 12-årig.

- at han har masser af tatoveringer – iblandt de mere iøjnefaldende har han et stort løvehoved på ryggen. Derudover har han på sin venstre arm en tatovering til ære for sin bedstefar, som var tæt med Memphis Depay, og som døde dagen før hans femten års fødselsdag. Depay har også tatoveret datoen for sit første VM-mål for Holland, som han lavede tilbage i 2014.

- at Depay på trods af sin problematiske opvækst fik livet mere på rette køl, da han som 12-årig kom ind omkring PSV Eindhoven. Han flyttede hjemmefra, og fik en mentor samt en værtsfamilie, som hjalp Depay med at balancere fodboldlivet og det personlige liv.

- at han blev topscorer i den bedste hollandske række Eredevisie i 2014-15-sæsonen, hvor han lavede 22 mål i 30 kampe. En sæson som fik ham til at tage springet til den engelske storklub Manchester United.

- at han udover PSV Eindhoven og Manchester United også har spillet i Lyon og FC Barcelona – inden skiftet for nyligt gik til den anden spanske storklub Atletico Madrid.