Niklas Gerster

Kan Erling Haaland slå 95 år gammel rekord?

En målrekord fra en nu afdød angriber er dukket op som en mulig ny milepæl for målmaskinen Erling Haaland. En rekord som selv for Haaland ser ud til at være svær at overgå…
Erling Haaland er lidt af et fænomen, og har scoret hele 25 mål i denne Premier League-sæson på blot 19 kampe! Nordmandens absurde målsnit gør, at der konstant er nye rekorder, som bliver sat op og sammenlignet.

Nu er der således dukket endnu en historie op fra BBC Sport, som har fremhævet en 95 år gammel målrekord. En rekord som selv for den norske bomber virker meget svær at slå! Det drejer sig om Dixie Deans målrekord fra 1927-28-sæsonen.

Dengang hed den bedste engelske række ”First Division,” og her scorede Dean hele 60 mål i 39 kampe i en sæson for Everton! Det gør, at han stadig har rekorden som den mest scorende spiller i en sæson i den fungerende bedste engelske fodboldrække. Det er dog værd at nævne, at der dengang blev spillet 42 kampe i en sæson, og i nutidens Premier League er det kun 38 kampe.

Så hvis nordmanden læser med, kan det måske give ham endnu mere motivation til at bombe derudaf. Det vil dog kræve, at Haaland scorer hele 36 mål mere i Premier Leagues sidste 18 kampe. En måltotal som dog virker ekstremt svær at opnå, men hvem ved med fænomenet Haaland?

I første omgang kan nordmanden måske i stedet forsøge at slå et par mere opnåelige Premier League-målrekorder. Siden Premier League erstattede First Division i 1992, er Andy Cole og Alan Shearer blevet indehavere af målrekorden i en 42-kampssæson, hvor begge angribere lavede 34 mål i hver deres sæson. Mohammed Salah står noteret for målrekorden i en 38-kampssæson, hvor han lavede 32 mål i 2017/18-sæsonen. Hvor mange rekorder kan Haaland mon nå at slå?