Fodbold nyheder

Derfor er Premier League blevet til den forhadte ”Super League”

Af Emil Sinkjær

Det vildeste januarvindue i mands minde er klappet i og har efterladt en enorm diskrepans i fodboldverdenen, hvor størstedelen af verdens klubber ikke kan følge med længere.
Article image
Hvis der stadig var brug for bekræftelse af Premier Leagues overlegenhed i forhold til resten af Europas fem bedste ligaer, leverede januarvinduet det i eftertrykkelig stil.


Chelsea alene brugte mere på nye spillere end alle klubberne i Serie A, Bundesligaen, Ligue 1 og La Liga tilsammen, hvor England anses for at være den ultimative destination for alle kommende talenter, der ønsker at markere sig på højeste niveau.

Den tidligere Juventus-formand Andrea Agnelli indrømmede netop dette, da han trak sig fra sin post i november, mens han også insisterede på, at et meget udskældt europæisk Super League-format skal overvejes for at genoprette balancen.

- Jeg troede og tror stadig, at europæisk fodbold har brug for strukturreformer for at tackle fremtiden. Ellers er vi på vej mod ubønhørlig tilbagegang for fodbolden til fordel for en dominerende liga, Premier League, som over nogle år vil tiltrække alle de europæiske talenter og marginalisere de andre.

I ”The Blues'” tilfælde er Roman Abramovich blevet byttet ud med en anden storinvestor i Todd Boehly, mens de statsejede klubber Man City og Newcastle også kan tilbyde spillere lukrative kontrakter, som nogle af Europas mere historisk succesfulde klubber, såsom Barcelona, Bayern og Milan, simpelthen ikke kan matche.

Paris Saint-Germain kan konkurrere med deres qatarske opbakning, og Real Madrid har fortsat en enorm købekraft, men selv de er nu langt strammere med pengepungen, end de var engang.

Premier League er stedet at være i øjeblikket, og den høje kvalitet af ligaen vil helt sikkert kun stige på de engelske kyster i de kommende år.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik