Niklas Gerster

Saudi-Arabien vil konkurrere med Europa – Med Messi som startskud

Den saudiarabiske liga har fået et markant større fokus efter tilkomsten af Cristiano Ronaldo til Al Nassr. Men ligaen har større ambitioner endnu, og håber på, at de i fremtiden også kan tiltrække Messi samt et par andre store fodboldstjerner…
Den saudiarabiske fodbodliga er under rivende udvikling, og ligaen fik virkelig et boost, da fænomenet Cristiano Ronaldo skiftede til topholdet Al Nassr. Men ambitionerne stopper slet ikke her ifølge en historie fra Sky Sports. Saudi Arabien er fortsat meget optimistiske omkring, at de også vil kunne lokke Lionel Messi til ligaen.

Ifølge kilderne fra Sky Sports er et andet af ligaens tophold, Al Hilal, meget opsatte på at overbevise den argentinske fodboldstjerne om at skifte til dem, når han har kontaktudløb til sommer i Paris Saint-Germain.

Al Hilal vil gøre Messi til den bedst betalte fodboldspiller nogensinde, da de har planer om at udstyre ham med en absurd kontakt, der vil indbringe ham næsten 1,7 milliarder kroner årligt. PSG føler sig dog angiveligt overbeviste om, at Messi er glad i Paris, og at han vil forlænge sit ophold her.

Legen stopper dog langt fra ved Messi som promovering for den saudiarabiske fodboldliga. Sky Sports skriver endvidere, at ligaens nyligt tilkomne præsident Garry Cook skal bidrage til at lokke store fodboldprofiler såsom Mohammed Salah og Kevin De Bruyne til ligaen i fremtiden.

Garry Cook har en fortid i Manchester City fra tiden, hvor klubben blev opkøbt af Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan. Her udviste Cook store armbevægelser som købmand, og var især kendt for at kapre en stor handel af Robinho for næsen af Chelsea.

Kan Cook mon atter demonstrere sine købmandsevner i den nye rolle i Saudi Arabien? Ser vi mon en ny fodbolddagsorden i løbet af de kommende år, hvor det bliver andre kontinenter end Europa, som lokker de største fodboldspillere til?