Italien: Serie A
V. Osimhen (17), G. Simeone (86)
S. El Shaarawy (75)
Daniel Fisker

Napoli skød AS Roma i sænk til sidst

Det lignede en pointdeling, da AS Roma besøgte førstepladsen i Serie A, men overlegne – og tålmodige – Napoli sikrede sig sejren til sidst
Kvaratskhelia gav ganske vist Napoli kampens første chance, men kort herefter var de prominente værter tæt på at score et utroligt selvmål, da Kim steg til vejrs sammen med Abraham, og Napoli-forsvareren var ikke opmærksom på, at Maret allerede var på vej ud at sit mål. Napoli slap dog med skrækken.

Herefter gik der ikke mange minutter, før Napoli havde scoret det vel nok bedste mål i Serie A-sæsonen indtil videre. Rui var tæt på at løbe ind i en rugby-tackling, men den portugisiske back fik alligevel sendt bolden videre til ”Kvara”, som fandt Osimhen med et indlæg.

Den aktuelle Serie A-topscorer, Osimhen, tæmmede herefter bolden, før han jonglerede med sit knæ og bankede bolden op i nettaget.

Selvom gæsterne fra AS Roma i kølvandet på at være kommet bagud begyndte at vise tænder, først og fremmest via Pellegrini og Dybala, men Osimhen var en konstant trussel – også da Lorenzo var løbet fra sin oppasser på kanten, inden han sendte bolden i retning af nigerianeren, som headede bolden over målrammen.

Selvom gæsterne fra AS Roma jagtede en udligning, var værterne i Napoli fortsat den største trussel. Knap 10 minutter inde i anden halvleg modtog ”Kvara” en cutback-aflevering, men det georgianske stortalent formåede ikke at tæmme bolden, som AS Roma-forsvaret derfor formåede at afværge – med en vis portion desperation.

Napoli-målmanden Maret blev tvunget til sin anden redning i kampen, da Cristante pludselig stod fri ved den nærmeste stolpe, hvorfra han satte Maret på en stor prøve, som Napoli-målmanden dog bestod.

Det efterfølgende AS Roma-hjørnespark blev efterfølgende ekspederet væk, hvorfor Napoli kunne iværksætte et kontraangreb, hvor Lozano havde forskellige muligheder. Mexicaneren endte dog med at forsøge sig med et skudforsøg, som Patricio formåede at vippe over overliggeren.

Det lykkedes dog for AS Roma at udligne, da der var godt og vel et kvarter tilbage af søndagens topopgør i Serie A. Zalewski sendte et indlæg dybt ind i Napoli-feltet, hvor indskiftede El Shaarawy kun blev opdækket af Lozano ved den fjerneste stolpe. Dette udnyttede italieneren til med ydersiden af støvlen – og i fuld længde – at sende bolden i netmaskerne.

Napolis jagt på endnu et mål, der kunne sende værterne på sejrskurs, blev besværliggjort af, at de bærende kræfter på holdet, Osimhen og ”Kvara”, begge havde forladt banen med et kvarter tilbage af kampen. Alligevel satte Napoli-mandskabet sig tungt på spillet i kølvandet på spillet i kølvandet på udligningen.

Da der var godt og vel fem minutter tilbage af kampen, lykkedes det for de trods alt tålmodige Napoli-spillere at score, hvad der skulle vise sig at blive sejrsmålet. Napoli-spillerne havde bevæget bolden rundt mellem sig tilstrækkelig længe til at AS Roma-forsvaret blev strakt så meget ud, at det til sidst slog sprækker.

I en af disse sprækker befandt indskiftede Simeone sig, da han modtog bolden fra Zielinski, inden han vendte rundt og hamrede bolden i nærmeste, øverste hjørne. Napolis førsteplads i Serie A er dermed foreløbig cementeret – med 13 point ned til Inter på andenpladsen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER