N. Aké (64)
Kent Christensen

City sendte Arsenal ud af FA-cuppen

Det var en styrkeprøve mellem to Premier League-titelfavoritter, da Manchester City og Arsenal skulle spille om videre avancement i FA Cup.
Det var tydeligt at se, at det ikke bare var en ligegyldig 1/16-finale, der skulle spilles, da de to tophold fra Premier League-tabellen startede kampen. Allerede efter fem minutter kom kampens første målchance, da Takehiro Tomiyasu bragede et flot skud på kanten af feltet og ind på Stefan Ortega, som fremførte en sublim redning.

Leandro Trossard, der havde sin Arsenal-debut fik i det 21’ende minut en gylden mulighed, da han på kanten af feltet fik affyret et lovende skud afsted – her var Stefan Ortega endnu engang skarp med en flot redning.

Kun fire minutter efter var det Kevin de Bryune, der skulle fremvise sine afslutningsevner, da han med venstrebenet fik luft og fart under bolden, som i sidste ende strøg tæt forbi venstre stolpe. I det 33’ende minut var debutanten, Leandro Trossard, igen tæt på at være medvirkende til et mål, da han med en tværpasning leverede en lovende aflevering til Eddie Nketiah, som med en sløj afslutning sendte bolden ud til målspark.

Første halvleg endte 0-0, og var en halvleg, hvor man i glimt så, hvorfor de to hold ligger i toppen af Premier League. De første knap 20 minutter af anden halvleg var til tider lidt småkedelig, da kampbilledet i høj grad bestod af ide- og chanceløst spil i midten af banen.

Det blev der dog hurtigt ændret på i første omgang, da verdensmesteren Julian Alvarez på lang afstand sendte et hårdt og flot lavsparket skud afsted fra lang afstand, der endte på Arsenals venstre stolpe – kort tid efter stod Nathan Ake dybt inde i feltet, hvor han modtog en god bold af Jack Grealish, som han eksekverede på og gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet.

Som kampen skred frem blev Arsenal, naturligt nok, gradvist mere offensivt orienteret, hvilket sjældent udmøntede sig i de helt store målchancer, da Manchester City i høj grad formåede at afdæmpe den offensive tilgang ved at tage tempoet ud af kampen.

Det blev i sidste ende også Manchester City, der kunne kalde tilskrive sig pladser til ottendedelsfinalerne i FA-cuppen efter en tætspillet kamp, som på enhver anden dag lige så godt kunne have endt med Arsenal-sejr eller uafgjort.