Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Verden: VM
FULD TID
EFTER STRAFFE
(Str: 4 - 2)
3 - 3
(2 - 2)(2 - 0)
Argentina
Frankrig
L. Messi (23), Á. Di María (36), L. Messi (108)
K. Mbappé (80), K. Mbappé (81), K. Mbappé (118)
Daniel Fisker

Messi stempler ud – som verdensmester!

Argentina så længe ud til at være overlegne mod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, som blev bragt tilbage i kampen af Kylian Mbappé, men Lionel Messi kunne – efter en vanvittig finale og straffesparkskonkurrence – stemple ud af den argentinske landsholdslejr som verdensmester.
Messi skulle i sin sidste VM-kamp op imod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, men selvom franskmændene skulle forsøge at forsvare deres VM-titel, var det Messi og kompagni, som startede kampen med den højeste tænding.

De Paul viste tænder efter ganske få minutter, hvor han begik kampens første frispark, inden Alvarez kom frem til kampens første chance. Manchester City-angriberen var dog løbet i en offsideposition, inden han modtog afleveringen fra De Paul.

Franskmændene fortsatte med at spille sjusket og nervøst i kampens indledende fase, hvilket blandt andet resulterede i, at Mac Allister kunne sende et skud afsted mod mål, efter et klodset boldtab af Griezmann.

Den argentinske angrebslyst udviklede sig til en regulær belejring af det franske målfelt, og Lloris måtte i den forbindelse bide i græsset efter en luftduel, men Tottenham-målmanden var i stand til at fortsætte finalen.

Franskmændene stemplede ind efter et lille kvarters spil, hvor Mbappé forsøgte at sætte et angreb op i samarbejde med Rabiot, men da lynhurtige Mbappé skulle have bolden tilbage, blev han afskærmet af to argentinere, hvorfor det første tilløb til en fransk chance løb ud i sandet.

Belejringen af det franske felt fortsatte dog, mens Messi kunne udnytte de franske boldtab til at trække i trådene, men slutproduktet manglede fortsat. Slutproduktet manglede også, da endnu et fransk boldtab gav Messi lov til at sætte et angreb op. Bolden løb dog fra Messi til allersidst, hvorfor det endte med, at Di Maria tordnede bolden langt over det franske mål.

”Les Bleus” var dog ikke helt ude i tovene, hvilket blev understreget af et hurtigt fransk angreb ned ad venstrekanten, hvor Romero endte med at give franskmændene et frispark. Griezmann sendte bolden i retning af Giroud, som tromlede et par argentinere i sit forsøg på at stige til vejrs, hvorfor Argentina kunne ånde lettet op med et frispark.

Herefter gik det dog hurtigt den anden vej, hvor Di Maria blev sendt i dybden. Dembélé var isoleret med argentineren, som han endte med at nedlægge i det franske felt, hvorfor kampens dommer fløjtede og pegede på straffesparkspletten.

Det var – selvfølgelig – Messi, der fik til opgave at forsøge sig fra 11-meterpletten, og den afgående legende var sikkerheden selv, da han ventede på, at Lloris skulle gøre et udfald, hvorefter Messi kunne sende et afbalanceret skud i netmaskerne – modsat Lloris.

Lusail Iconic Stadium eksploderede i jubel, da Messi sendte straffesparket i netmaskerne, og det understregede, at argentinerne havde en form for hjemmebanefordel på finalestadionnet i den næststørste by i Qatar, hvor argentinerne var overrepræsenteret på tribunerne – og i øvrigt spillede deres fjerde kamp ved VM-slutrunden.

Franskmændene havde tilsyneladende ikke noget svar på tiltale – eller noget at byde ind med i det hele taget – hvilket blev understreget af, at den argentinske belejring fortsatte. Det var heller ikke slut med sjuskede boldtab for franskmændene.

Det gik således lynhurtigt, da franskmændene mistede bolden i nærheden af det argentinske hjørneflag, til bolden igen ramte de franske netmasker. Messi satte gang i det efterfølgende kontraangreb ved midterlinjen, hvor han vippede bolden videre til Alvarez, der spottede Mac Allister i fuldt firspring mod det franske mål. Brighton-midtbanespilleren havde dog set, at Di Maria var løbet med på venstrekanten, så bolden blev serveret på et sølvfad for Juventus-spilleren, der kunne udbygge den argentinske føring.

Den franske landstræner, Deschamps, reagerede prompte og kontant på argentinernes tomålsføring. Han rystede således sin franske pose ved at skifte Grioud og Dembélé ud til fordel for Thuram og Kolo Muani. De friske kræfter kunne dog foreløbig ikke gøre noget ved resultatet, og selvom argentinerne fortsatte med at være aggressive, begyndte de tilsyneladende også at suge tempoet ud af kampen. Argentina kunne ikke desto mindre gå til pause – efter syv minutters tillægstid – med en tomålsføring.

Det var ikke ligefrem et forvandlet fransk mandskab, der kom ud til anden halvleg, men det var tilsyneladende et fransk mandskab med mere gåpåmod. Det franske gåpåmod blev foreløbig ikke vekslet til farlige chancer, som Argentina fortsat så ud til at have eneret på.

De aggressive argentinere kom frem til den første chance i anden halvleg, da De Paul, som havde spillet et brag af en VM-finale, forsøgte sig fra kanten af det franske felt. Det ambitiøse skudforsøg gav dog ikke Lloris problemer.

Franskmændene havde ganske vist fundet fodfæste i VM-finalen, men skudstatistikken vidnede om, at franskmændene ikke leveret et eneste skud indenfor målrammen – eller et skud i det hele taget – i løbet af den første times spil.

En af kampens helt store oplevelser, Di Maria, havde også spillet færdig, da der var spillet godt og vel en time. Her blev han således erstattet af venstrebacken Acuna, som dog tilsyneladende blev placeret på venstrekanten – som en direkte erstatning for Di Maria.

Franskmændene blev kort herefter krediteret for det første skudforsøg i kampen, da Dolo Muani steg højest til vejrs efter et hjørnespark. Den indskiftede Eintracht Frankfurt-angriber headede dog forbi det argentinske mål.

Med 20 minutter tilbage af kampen var det som om, at franskmændene fandt stadig mere fodfæste i kampen. Mbappé ville for første gang i kampen også lege med, da Paris Saint-Germain-stjernen skar sig gennem det argentinske forsvar, inden han trykkede på aftrækkeren og sendte bolden over den argentinske målramme.

Selvom Frankrig efterhånden desperat jagtede en reducering, så gjorde midtbanemotoren De Paul alt for at forhindre franskmændene i at bygge et angreb op. Atlético Madrid-spilleren var således her, der og alle vegne – og det havde han faktisk været i samtlige minutter af kampen.

End ikke den allestedsværende De Paul kunne dog forhindre, at Kolo Muani fandt vej til kanten af det argentinske felt, hvor han eksploderede forbi Otamendi, som stoppede franskmanden ved at hive i hans trøje. Mbappé fik til opgave at eksekvere straffesparket, som kunne vise sig at blive altafgørende.

Superstjernen fra Paris sendte straffesparket i netmaskerne helt ude ved venstre stolpe, hvor Martinez tilmed fik hånden på bolden, der dog endte i netmaskerne, hvor Mbappé var hurtig til at hente den, så ”Les Bleus” kunne sætte jagten ind på en udligning.

Spillet var dårlig nok sat i gang – der var faktisk godt og vel et minut – før Messi blev væltet af Coman, hvorefter Rabiot kunne sende Mbappé afsted. Paris Saint-Germain-superstjernen spillede sammen med Kolo Muani, inden han fik bolden tilbage og sendte udligningen i netmaskerne.

Argentina var gået fra at være overlegne til at virke panikslagne, hvilket blev understreget kort tid efter udligningen, da Thuram kunne stige til vejrs i en særdeles gunstig position i det argentinske felt, men Borussia Mönchengladbach-angriberen kunne ikke dirigere sit hovedstød indenfor målrammen.

Samme Thuram var igen i aktion kort tid herefter, da han spurtede ind i det franske felt, hvor han faldt til jorden efter en duel med Fernandez. Franskmændene appellerede for endnu et straffespark, men i stedet tildelte kampens dommer Thuram et gult kort for film.

På trods af det tvivlsomme forsøg på at få et straffespark, var det nu franskmændene, som på det nærmeste havde belejret det argentinske felt, hvilket affødte flere gode muligheder for at afgøre VM-finalen i ordinær spilletid.

Messi var dog også tæt på at kunne afgøre finalen i ordinær spilletid, da han driblede sig gennem det franske forsvar og sendte et lovende skud afsted mod det franske mål, hvor Lloris dog var vågen og kunne vippe skuddet over overliggeren. De otte minutters tillægstid var herefter gået, hvorfor VM-finalen skulle i forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid startede som en jævnbyrdig – og en anelse nervøs – affære, hvor den første chance tilfaldt argentinerne, men afslutningen fra Mac Allister, der havde spillet noget nær sit livs kamp, vidnede om, at trætheden var begyndt at melde sig på banen hos både argentinerne og franskmændene.

Selvom argentinerne havde været på sikker sejrskurs i kampens første time, fortsatte tendenserne fra den sidste halve time af den ordinære spilletid ind i VM-finalens forlængede spilletid, hvor Argentina fortsat viste svaghedstegn, mens franskmændene – både i åbent spil og via dødbolde – konstant bankede på.

Argentina fik det sidste ord i første halvdel af den forlængende spilletid, da Acuna forsøgte at tage sagen i egen hånd. Venstrebackens skud var lovende, indtil Upamecano kastede sig ned i en heroisk tackling, hvorefter chancen løb ud i sandet.

Argentina fik også det første ord i den sidste halvdel af den forlængede spilletid, da argentinerne iværksatte et angreb, som ved første øjekast så besynderligt ud. Indskiftede Martinez så ud til at være offside i opspillet, men Inter-angriberen fik ikke desto mindre bolden tilbage fra Fernandez, inden han trykkede af. Lloris formåede i første omgang at afværge katastrofen for franskmændene, men Messi var hurtigt over returbolden, som han sendte i retning af målet, og selvom Kounde forsøgte at redde bolden på stregen, var bolden ovre stregen.

Finalen så ud til at være afgjort, da kampens dommer – med fem minutter tilbage af den forlængede spilletid - pludselig fløjtede og pegede på straffesparkspletten i det argentinske felt, og selvom der tilsyneladende gik længe, før det gik op for spillerne, hvad der var sket, havde Mbappé forsøgt sig med et langskud, som Montiel parerede med armen.

Igen var det Mbappé, som fik til opgave at eksekvere straffesparket, og endnu engang formåede den knap 24-årige superstjerne at holde nerverne i ro. Han skød bolden i samme side, som han gjorde i forbindelse med det første straffespark, og denne gang kastede Martinez sig til den forkerte side.

Selvom der stod 3-3 på måltavlen i den forlængede spilletid af VM-finalen, som der tilmed kun var få minutter tilbage af, var det ikke givet på forhånd, at den forlængede spilletid ville ende uafgjort. Både Frankrig og Argentina spillede sig således frem til kæmpestore chancer, inden kampens dommer kunne fløjte den forlængede spilletid af og sende VM-finalen i straffesparkskonkurrence – med Mbappé som VM-topscorer.

Mbappé skulle sparke det første spark i straffesparkskonkurrencen, som i øvrigt skulle afvikles ned mod den argentinske mur af fans. Heller ikke på sit tredje straffespark i kampen svigtede Mbappé, som for tredje gang sparkede i venstre side. Denne gang fik Martinez hånden på, men alligevel gik straffesparket i netmaskerne.

Den næste i køen var Messi, som igen ventede på, at Lloris skulle gøre et udfald, hvorefter han på det nærmeste kunne trille bolden over målstregen modsat den franske målmand. Det efterfølgende straffespark stod indskiftede Coman for, og denne gang formåede Martinez at forhindre en scoring fra straffesparkspletten.

Netop indskiftede Dybala lykkedes også med sit skud, som var placeret midt i målet, inden Tchouameni brændte sit straffespark, og da Paredes efterfølgende sendte argentinernes tredje straffespark i netmaskerne, fejrede argentinerne tilsyneladende verdensmesterskabet på forhånd.

Dembélé formåede ganske vist at holde liv i det franske VM-håb, men Montiel stod for at eksekvere straffesparket, som kunne vise sig at blive afgørende, og backen fra Sevilla svigtede heller ikke. Han gjorde derimod Argentina – og Messi – til verdensmester.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER