Fodbold nyheder

Allan Simonsen om El Clásico

Af Torsten Brix

Den tidligere landsholdsspiller fortæller om modstandere med nåle i svedbåndet…
Article image
Ritzau-Scanpix
- Det begyndte en uge før, hvor der kom en præst ned fra bjergene og velsignede spillerne, og så fik vi at vide, at vi skulle vinde kampen på søndag. Før kampene kom præsidenten ned i omklædningsrummet og sagde, at vi fik dobbelt op i bonus, hvis vi vandt – ligegyldig hvad.


Sådan siger den tidligere Barcelona-spiller Allan Simonsen til Jyllands-Posten om opgøret imod rivalerne fra Real Madrid. Han blev kåret til Europas bedste fodboldsspiller i 1977 og dengang var ”El Clásico” meget værre end det er i dag:

- Jeg vil betegne det som krig. Når vi skulle ud på banen, var der et hegn imellem omklædningsrummene og hele vejen op til banen. Der var et hold på hver side af hegnet, og de spyttede efter hinanden og råbte og skreg ukvemsord om ens mor. Der var nogle spillere, der havde svedbånd med nåle i, så de kunne stikke modstanderne. Sådan noget småtteri. Det er også derfor, at El Clásico er den største kamp i verden. Fordi det politiske ligger bag. Man mærker det i dag, men dengang var det meget, meget mere.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik