Det blev til endnu en stor overraskelse, som ingen så komme.
Luis Enrique lavede fem ændringer fra forrige kamp, hvor Spanien overraskende tabte til Japan. Enrique valgte blandt andet at bænke sin topscorer Alvaro Morata. Morata havde scoret i alle tre VM-kampe op til opgøret.

Spanien dominerede bolden i første halvleg.

Hakimi var tæt på med et frispark. Reelt ingen store chancer i første halvleg.

Efter 45 minutter står kampen 0-0. Spanien med klart mest boldbesiddelse, men ikke nok chancer.

Spanien manglede kreativitet i anden halvleg og måtte ofte nøjes med at spille sidelæns. Marokko er meget passive og formår ikke at skabe noget som helst.

Dani Olmo havde et godt frispark som tvang Bono til at lave en god redning i de døende sekunder af ordinær spilletid.

Spanien intensiverede deres pres i forlænget spilletid og kampen åbner mere op.

Walid Cheddiran får en enorm chance, men forspilder den med en dårlig afslutning.

Indskiftede Sarabia er ved at blive matchvinder i kampens sidste minut, men den rammer ydersiden af stolpen.

Den chancefattige kamp slutter med blot tre skud indenfor målrammen. Spanien som har 77% af bolden spiller en samlet skuffende kamp. Nu er det tid til straffespark.

1-0. Sabiri sender målmanden den forkerte vej og giver Marokko en god start.

1-0. Sarabia havde scoret på alle 16 straffespark han havde taget, men rammer stolpen.

2-0. Ziyech placerer bolden hårdt i midten og udbygger Marokkos føring.

2-0. Soler placerer bolden dårligt og Bono redder den overbevisende.

2-0. Den indskiftede forsvarsspiller, Benoun brænder et dårligt straffespark.

2-0. Busquets brænder det tredje straffespark for Spanien i streg. Der skal dog en god redning til fra Bono.

3-0. Hakimi chipper overlegent og Marokko vinder. Den lidt triste kamp, eksploderer i en jubel for Marokkanere.

Marokko er det første nordafrikanske land i en VM-kvartfinale. De kan nå til VM-semifinalen som det første afrikanske land nogensinde, hvis de slår vinderen af Schweiz-Portugal.