Fodbold nyheder

Sportsredaktører slagter Hjulmand

Af Torsten Brix

De danske medier er hård ved den danske landstræner. Se dem her…
Article image
- Sikke en fadæse. Sikke en nedtur. Sikke en skamplet på Kasper Hjulmands landstræner- cv. For halvandet år siden kunne han gå på vandet – nu drukner han i kviksandet i Doha. Det er landstrænerens ansvar. Han svigtede fatalt i sin trupudtagelse, holdsammensætning og taktiske oplæg til de tre kampe, og derfor sejler Danmark ud af VM, inden tilskuerpladserne på de nybyggede stadions overhovedet er nået at blive fyldt op. (Michel Wikkelsø Davidsen – Ekstra Bladet)- Kasper Hjulmand får svært ved at komme uden om den konklusion, at han begik en fejl ved at prioritere tilliden til fællesskabets styrke og den nære fortids præstationer højere end spillere i god form, da han udtog sin trup til VM. Lang tid i forvejen havde landstræneren ellers slået fast, at han ville gå efter spillere i skarp fysisk tilstand, fordi de skulle gå direkte fra klubkampe til landsholdet. (Søren-Mikael Hansen – Politiken)


- Exit allerede efter gruppespillet er ikke alene uventet, det er uacceptabelt. Ja, landsholdet kan sagtens pege på skader og begrænset spilletid til centrale spillere i optakten, men sådan er betingelserne nu engang, og al snakken om VM’s placering i Qatar, om anførerbind og om sammenblanding af sport og politik kan og skal ikke bruges som undskyldning for så vattet en præstation, for Dansk Boldspil-Union insisterer selv på at tilbyde de danske roligans at blive ”En del af noget større”, hvis man bemed kender sig til de rød-hvide. Også derfor er Hjulmand og truppen nødt til at tage ansvaret for en af de største nedture internationalt. (Thomas Møller Kristensen – Jyllands-Posten)


- Dette er dog INTET imod vreden og frustrationen over Danmarks rystende ringe VM-slutrunde, og alene dette må gøre, at Hjulmand er fyringstruet. Ikke mindst med tanke på, at truppen virker fuldstændig usammenhængende og arbejdsmoralen samt lysten fuldstændigt har forladt det danske landshold, der imponerede alle til EM-slutrunden. Men hvordan kunne det gå så galt? Hvordan kunne det danske landshold spille så dårligt sammenlagt over tre kampe. Naturligvis kan det danske landshold tabe til Frankrig, men hvordan pokker kan de spille to så dårlige kampe imod Tunesien og Australien? Her peger næsten alle pile på Hjulmand. (Torsten Brix – Indkast.dk)


- Eller er det bare at konstatere, at Christian Eriksen endnu engang har deltaget i en slutrunde - og endnu engang ikke spillet nogen afgørende rolle. Ikke just en mand for de store begivenheder, åbenbart - og det er selvfølgelig skuffende for så blændende en fodboldspiller. Han faldt dybt, men det gjorde andre bærende kræfter også. Pierre Emile Højbjerg og Joakim Mæhle har også haft en voldsomt skuffende slutrunde. Og hvad nu Kasper Hjulmand? Var det slut på en fantastisk periode - eller er der stadig energi og ideer til at bygge op til EM om to år - eller trækker klubfodbolden igen? (Allan Olsen – Tipsbladet)

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik