Niklas Gerster

FIFA bøjer sig for Wales: Regnbueflag vil være tilladt på VM-mødesteder

Ny udvikling i fodboldforbundenes kamp for, at menneskerettigheder belyses mere under VM i Qatar.
Debatten om One-Love-anførerbindet og den generelle brug af regnbuefarvede beklædningsgenstande har været det helt store emne hidtil ved VM i Qatar. Også de walisiske fodboldfans mødte modstand imod deres støtte af LGBTQ+-samfundet i åbningskampen imod USA. Her fik fans konfiskeret deres regnbuefarvede beklædning, da de skulle ind på stadion.

Noel Mooney der er administrerende direktør i det walisiske fodboldforbund, havde følgende at sige om hændelserne:

- Vi blev fortalt. at dette VM ville blive et inkluderende, velkommende og varmt et af slagsen. Det er ikke hvad jeg har set, må jeg sige. At vores fans har fået konfiskeret deres bøllehatte, er rystende. Deres stemme blev fjernet, spillernes stemme blev fjernet via anførerbindet. Det er vi dybt skuffede over.

Episoderne har altså fået det walisiske fodboldforbund til at reagere, og ifølge en historie hos The Guardian har det givet pote, da FIFA nu har tilladt at walisiske fans kan medbringe regnbuebeklædning til dagens kamp imod Iran, og desuden vil det nu angiveligt blive tilladt ved alle VM-relaterede mødesteder. Det walisiske fodboldforbund har skrevet følgende meddelelse om udviklingen:

- FIFA har responderet på det walisiske fodboldforbunds appel, og bekræfter, at det nu vil være tilladt at medbringe regnbuebeklædte bøllehatte og flag til kampen imod Iran fredag. Alle VM-mødesteder er blevet kontaktet og instrueret i, hvordan de nye forskrifter skal følges. Det walisiske fodboldforbund opfordrer FIFA til at overholde deres budskab omkring, at alle skal være velkomne i Qatar under VM, og fortsætter med at belyse andre sager, der krænker menneskerettigheder.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER