Oliver Kremmer Skammelsen

Endnu et chokresultat - Uruguay skuffer imod Sydkorea

Uruguay var favoritterne, da de torsdag eftermiddag tog imod Sydkorea på Education City Stadium under VM i Qatar.
Første kamp i gruppe H til VM i Qatar blev afviklet da Uruguay og Sydkorea torsdag eftermiddag tørnede sammen på Education City Stadium. En kamp, hvor Uruguay på papiret var favoritter.

Det viste sig dog at blive Heung Min Son og Sydkorea, der skulle starte kampen bedst, hvor det umiddelbart ikke så ud til at stjernespillerne fra Uruguay kunne matche koreanernes fart.

På trods af farten blev det dog Uruguay, der fremmanede de største chancer inden pausen. Hvor både Darwin Núñez missede en stor chance, og Diego Godin stangede den på stolpen lige inden dommeren fløjtede spillerne i omklædningsrummet til pause.

I den anden ende diskede Ui-Jo Hwang op med en kæmpe afbrænder. Efter et hurtigt kombinationsspil befandt Hwang sig uopdækket med bolden og kunne frit banke bolden imod mål fra omkring straffesparkspletten. Den blev banket et godt stykke over Sergio Rochets mål. 0-0 ved pausen.

15 minutter i omklædningsrummet ændrede dog umiddelbart ikke noget for nogen af mandskaberne, der stadig spillede ret lige op. Lidt den ene vej. Så den anden vej. Hverken Uruguay eller Sydkorea formår for alvor på noget tidspunkt at sætte sig på kampen.

Spillet i anden halvleg kunne give et indtryk af, at holdene var blevet enige om at dele pointene. Det ændrede sig dog i 88. minut, da Federico Valverde besluttede sig for at tage et langskud, der bragede mod sammenføjningen – og ud til målspark.

Det blev dog ikke til nogen mål i dette opgør, og nationerne må nøjes med et enkelt point hver. Gruppens anden kamp spilles torsdag klokken 17:00, når Portugal og Ghana møder hinanden. Et opgør, hvor begge lande kan placere sig selv som ettere i gruppe H. Portugal må dog siges at være i favoritrollen.