Fodbold nyheder

Europa: Champions League
FT
2 - 4
(0 - 4)
Plzeň
Bayern München
A. Vlkanova (62), J. Kliment (75)
S. Mané (10), T. Müller (14), L. Goretzka (25), L. Goretzka (35)

Bayern München på fartpilot i Tjekkiet

Af Daniel Fisker

Bayern München forsøgte at sætte den sydtyske maskine på fartpilot imod Viktoria Plzen, men fartpiloten fungerede ikke i alle 90 minutter.
Article image
Bayern München var hurtigt ude af starthullerne i Plzen, men metaltrætheden efter weekendens Der Klassiker-derby skulle tilsyneladende rystes ud af kroppene på Bayern München-spillerne, som tog for let på undertippede Viktoria Plzen i kampens begyndelse.


Sadio Mané, som hverken leverede mål eller assists i weekendens derby mod Borussia Dortmund, kom dog på måltavlen efter 10 minutters spil efter en overlegen 1-2 kombination med Leon Goretzka.

Kampen var dårligt nok kommet i gang igen, før Goretzka denne gang sendte Kingsley Coman afsted på højrekanten, hvorfra franskmanden sendte et lavt indlæg i fødderne på Thomas Müller, som ubesværet kunne score til 2-0, før stadionuret havde rundet et kvarter.

Det så ud til at blive en lang arbejdsdag for Viktoria Plzen-mandskabet, men en ekstraordinær dag for Goretzka, som herefter også ville lege med. Endnu et effektivt Bayern München-angreb resulterede således i, at den tyske midtbanespiller havde ualmindelig god tid til at udplacere Jindrich Stanek i Plzen-målet.

Goretzka var dog ikke færdig med at agere måltyv. Han udnyttede således, at Plzen-forsvaret overhovedet ikke havde styr på Leroy Sané, til et perfekt timet løb, hvorefter han var alene med Stanek, som blev udplaceret med et køligt skud og for fjerde gang i kampen måtte hente bolden ud af målet.

I anden halvleg fortsatte Bayern München med at forsøge at skabe chancer, og det var tydeligt, at Plzen-forsvaret endnu ikke havde fået styr på Sané, som modtog bolden fra Joshua Kimmich, inden han sendte indskiftede Mathys Tel i dybden. Den kun 17-årige franskmand valgte uselvisk at sende bolden indover til indskiftede Eric Maxim Chuopo-Moting, som dog headede bolden over målrammen.


Selvom Bayern München var dominerende, var de tyske gæster også undervurderende i forhold til de undertippede tjekker. Ludek Pernicas indlæg blev nonchalant headet fra Dayot Umapecano til Benjamin Pavard, som ikke var klar over, at Erik Jirka kom løbende lige bag ham, men slovakkens forhastede skud endte i sidenettet.

Bolden endte til gengæld ikke i sidenettet få minutter senere, da Pavel Bucha forsøgte sig med endnu et indlæg, som denne gang fandt vej til Jhon Mosquera. Colombianeren var hårdt presset af Noussair Mazraoui, men han formåede alligevel at heade bolden til rette for Pernica til gengæld, og den indskiftede tjekke kunne sende et riffelskud forbi en vikarierende i Sven Ulreich i Bayern München-målet.

Bayern München havde ganske vist kørt på fartpilot i knap en time, men herefter holdt fartpiloten op med at funktionere. Det sydtyske forsvar begyndte i hvert fald at slå revner, hvilket gav Plzen-mandskabet mulighed for at opbygge angreb tålmodigt. Et af disse tålmodigt opbyggede angreb bar frugt, da Libor Holik endte i Bayern München-feltet, hvor han kunne udplacere Ulrich for anden gang i kampen.

Hverken Viktoria Plzen eller Bayern München havde dog mere at byde på, efter de tjekkiske værter havde reduceret til 2-4, som dermed også blev kampens resultat. Bayern München har dermed foreløbig gjort rent bord, mens det absolut mest undertippede mandskab i Gruppe C, Viktoria Plzen, endnu har det første Champions League-point til gode.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik