Torsten Brix

Superliga-profil er blevet voksen

Ærlige udmeldinger fra Magnus Riisgaard Jensen…
- Da jeg gik fra deltid i Skive til fuldtidsspiller i AC Horsens, følte jeg det var vanvittigt, selv om det ikke var en voldsom stor løn, jeg fik. Jeg ved, hvad en smed får i løn. Jeg fik selv 120 kr. i timen. Jeg har prøvet lidt af hvert, men jeg har aldrig haft et bedre liv, end jeg har nu.

Sådan siger Superliga-profilen Magnus Riisgaard Jensen i dagens udgave af Jyllands-Posten, efter han i starten af 2020 skiftede til AC Horsens, men før dette skifte var der en hård tid:

- En aften ringede jeg til mine forældre og sagde, at jeg ikke kunne mere. Jeg havde været ked af det i lang tid. De prøvede at hjælpe. Problemet var ikke stort, for det handlede ikke om mange penge. I mit hoved var det blæst op, fordi jeg havde gået med det længe. Jeg fandt ud af, at jeg skulle tage ansvar for mig selv. Jeg var 21 år, nu skulle jeg vare på mit eget liv. Jeg skulle tage mig selv seriøst, i stedet for at vaere en undskyldning for mig selv. Jeg begyndte at traene mere, forsøgte at udvikle mig selv for at prøve at vende det. Så det ikke kun handlede om, hvad vi skulle lave efter kampen, men hvad vi skulle lave på fodboldbanen.

Da Magnus Riisgaard Jensen kom til Horsens, var de i 1. division, men et trænerskifte til Jens Berthel Askou åbnede op for mere spilletid og sæsonen inden Superliga-oprykningen lavede han hele 10 mål i 32 kampe, selvom den alsidige spiller også spillede i forsvaret. I Superligaen har han i denne sæson spillet ti kampe og lavet tre mål, hvilket virker til at påvirke humøret:

- Jeg har prøvet lidt af hvert, men jeg har aldrig haft et bedre liv, end jeg har nu. Jeg har taget mange dårlige beslutninger i forhold til fodbold, men i forhold til at blive voksen, har jeg taget mange gode.