Louis Andersen

Tredjetrøje har skjult budskab!

Mange har studset over farvevalget til Danmarks nye tredjetrøje, nu forklarer Hummel, hvad det ligger bag valget.
Da DBU og Hummel tidligere på måneden præsenterede landsholdets nye trøjer til VM i Qatar, ønskede man igennem designet at hylde EM-heltene fra 1992. Mange har dog specielt hæftet sig ved valget af farve til tredjetrøjen, som er helt sort. Sådan en trøjefarve har Danmark aldrig nogensinde spillet i.

- Det er rigtigt, at det er første gang, at Danmark spiller i en sort trøje. Det er et symbol på et omvandrende sørgebind, og det er en vigtig brik i forhold til at udvise en protest.

- Det er at sætte fokus på, at vi er imod, hvordan tingene bliver håndteret i Qatar og deres generelle syn på menneskerettigheder, fortæller Morten Lund, der er sponsoransvarlig ved Hummel til TV 2 Sport.

I lang tid har det været stor kritik af VM-slutrunden i Qatar, hvor flere tusinde migrantarbejdere har mistet livet i forbindelse med stadioner-byggerier frem mod VM og det er altså i respekt for dem, at Danmark nu har en sort landsholdstrøje. Det er et helt bevist valg fra Hummel og DBU, der ikke ønsker at eksponere sig selv under slutrunden i Qatar.

- Vi ønsker ikke at bruge det som en kæmpestor skueplads for eksponering. Derfor har vi tonet os selv ned. Vi har ikke et meget tydeligt hummel-logo. Det samme er gældende for DBU. Vi vil gerne vise, at når spillerne går ind på banen, handler det ikke om os. Det handler om nogle helt andre ting.

- Det handler om menneskerettigheder, der bliver krænket, og det vil vi vise med det her, fortæller Morten Lund.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER