F. Silva (81)
Anders Mathiasen

Silkeborg endte uden point trods godkendt indsats

Silkeborg IF indledte torsdag aften deres europæiske eventyr på udebane mod det belgiske storhold Anderlecht. Silkeborgenserne havde misset deres mulighed for at komme i Europa League, og det hed derfor Conference League for sidste sæsons bronzevindere. En stor mængde Silkeborg-fans var rejst med deres lokale helte for at støtte dem i Belgien, der var med andre ord lagt i kakkelovnen til en spændende kamp torsdag aften.
Ved pausefløjt kunne Silkeborg IF velfortjent gå ned i omklædningsrummet, efter man havde gennemført 45 minutter på udebane mod Anderlecht uden at lukke mål ind. Dog havde silkeborgenserne heller ikke formået at score i den anden ende på trods af flere gode muligheder for at foran. Nicklas Helenius havde blandt andet en større mulighed efter en omstilling, hvor angriberen burde have scoret til 1-0, efter Kasper Kusk sendte en fremragende bold ind til angrebskollegaen. Uden brug af klaphat kan det konkluderes, at det var faktisk var Silkeborg IF, der var det bedste hold i Belgien i denne første halvleg.

Efter 60 minutters spil var det et Silkeborg-hold i kontrol. Silkeborgenserne havde haft flere optræk til chancer, hvor det dog er endt uden de helt store chancer. På den anden side var det et Anderlecht-hold, der ikke på noget tidspunkt for alvor viste tænder til stor frustration for hjemmepublikummet, som tydeligvis er vant til at se deres hold have bolden mere, end de havde i kampen mod Silkeborg.

Efter en længere periode med et tungt Anderlecht-pres kunne Silkeborg IF ikke længere holde stand. Belgierne fik tilkendt sig et straffespark efter en tilfældig bold ramte Joel Felix´ hånd, hvorefter Anderlecht-angriberen Fabio Silva sikkert udnyttede muligheden fra 11-meter pletten. 1-0 stod der dermed til hjemmeholdet med blot ti minutter tilbage. Efter en lang og hård kamp, hvor det længe lignede, at silkeborgenserne kunne hive et point med hjem, så det nu anderledes sort ud for Silkeborg IF.

Silkeborg formåede ikke for alvor at etablere et pres omkring belgiernes felt til slut, og det endte derfor med et 1-0 nederlag til Anderlecht for Silkeborg IF, der dermed også indledte deres europæiske eventyr uden point.