Niklas Gerster

Xavi: Dembélé er lige så god som ”Den bedste Neymar”

Xavi er særdeles imponeret af sin franske kantspiller. Kan han mon nå de samme højder som selveste Neymar?
- Han er på niveau med den bedste udgave af Neymar. Han har lidt en hel del de seneste år, og han fortjener at være der, hvor han er nu. Der er ikke nogen klassiske kantspillere, som kan begå sig på begge kanter, sådan som han gør det.

Fine ord om den 25-årige franske kantspiller fra FC Barcelona-cheftræner Xavi. En udtalelse der er givet til Goal.com. At blive sammenlignet med Neymar på sit topniveau siger lidt om det potentiale, som på mange måder virker uforløst for Dembélé. Brasilianeren havde nemlig en særdeles god tid i det spanske, hvor han i den grad satte sit præg med talrige mål, assist og sågar en Champions League-titel i 2015, som blev krydret med et mål i finalen.

Nu sidestiller Xavi således Dembélé med den brasilianske fodboldstjerne. Franskmanden var da også flyvende i gårsdagens Champions League-kamp, hvor spanierne bankede Viktoria Plzen 5-1. Her stod Dembélé for to flotte assists til Lewandowski og Ferran Torres.

Den ene assist blev leveret med højre og den anden med venstre, hvilket måske er med til at understrege Xavis pointe om det unikke bidrag, som Dembélé giver. Franskmanden har flere gange demonstreret, at han benytter begge ben ret fortrinligt. Særligt den lobbede assist med venstrebenet til Ferran Torres i går fik virkelig én til at spærre øjnene op.

Det har dog ikke just været en dans på røde roser i den unge franskmands hidtidige karriere. Han var et kæmpe talent, som blev spået en unik fremtid, da han blev solgt til FC Barcelona fra Borussia Dortmund for svimlende 780 millioner plus bonusser tilbage i 2017.

Forventningerne var tårnhøje til den dengang 20-årige fodboldspiller. Han har dog haft svært ved at leve op til det enorme prisskilt. Skader og svingende præstationer har gjort det svært for ham at opretholde et kontinuerligt højt niveau.

De finurlige detaljer har været i glimt for franskmanden, og i går glimtede Dembélé således for alvor igen. Han har fået meget tillid under Xavi denne sæson, hvor han er startet inde i samtlige kampe. Er der mon en renæssance på vej for manden, som var spået en kæmpe fremtid for år tilbage?