Manchester U
J. Dasilva (10), M. Jensen (18), B. Mee (30), B. Mbeumo (35)
Niklas Gerster

Brentford ydmygede tandløse Manchester United

United blev kørt af klædet, og tabte 4-0 til Brentford på en dag, hvor nogen danskere havde det sjovere end andre...
Manchester United skulle forsøge at vaske premierenederlaget imod Brighton af sig, da de her til aften drog til Brentford, som omvendt kunne glæde sig over et flot 2-2-comeback imod Leicester i første spillerunde.

United fik en forfærdelig start på kampen. De forsøgte at bygge op med pasningsspil langs jorden nede fra David de Gea i målet, men blev fuldstændig overrumplet af Brentfords pres. Mathias Jensen stjal i det 10. minut bolden fra Cristiano Ronaldo, og lagde dernæst en tværpasning til Josh Dasilva. Han sparkede forkølet på mål, men de Gea lavede et fælt drop, og afslutningen smuttede under ham.

United var dog ikke færdige med at begå fejl. De Gea var igen involveret, da han afleverede til en presset Christian Eriksen. Den tidligere Brentford-mand blev overmandet af landsmanden Mathias Jensen, som efterfølgende sparkede den klinisk ind til 2-0.

Eriksen & Co var rådvilde, og danskeren blev da heller ikke budt varmt velkommen af sit gamle hjemmepublikum, som buhede, når han fik bolden. I 30. minut var den så gal igen, da Mathias Jensen sendte et højt hjørnespark imod bagerste stolpe. Bolden blev headet på tværs af Ivan Toney, og ved modsatte stang blev Lisandro Martinez udstillet fysisk af Ben Mee, som stille og roligt headede 3-0-målet ind.

United forsøgte at lave en trodsreaktion, og investerede massivt offensivt på banen. Det blev dog alt for forceret, og så lavede Brentford i stedet et flot kontrangreb. Mathias Jensen smed en lang fremlægning fra eget felt til Toney i venstresiden. Han lagde en lige så smuk pasning ind midtpå, hvor Bryan Mbeumo lurede. Et desperat United-tilbageløb kunne ikke stoppe Mbeumo, som køligt passerede de Gea til 4-0. Forfærdelig 1. halvleg fra Manchester United som blev sat til vægs af et storspillende Brentford-mandskab.

Erik ten Hag reagerede prompte på de frygtelige første 45 minutters spil, da han flåede Fred, Luke Shaw og Lisandro Martinez ud ved pausen. I stedet skulle Scott McTominay, Tyrell Malacia og Raphael Varane forsøge at ændre tingenes tilstand.

Det gav United mere rygrad med de friske indskiftninger, som tog mere ansvar i defensiven. Kampens intensitet faldt dog også gevaldigt i 2. halvleg. Brentford var komfortable med 4-0-føringen, og så turde United ikke for alvor at satse offensivt. Formentlig af frygt for at indkassere flere scoringer.

Eriksen var dog en af få United-spillere som forsøgte at skabe tro på tingene. I 67. minut tog han del i et fint angreb, hvor Rashford sendte et indlæg ind i feltet til ham, men hans hovedstød blev grebet ud af David Raya. Eriksen fik igen en chance i 81. minut, da han i det lille felt sparkede en løs bold snært forbi mål. Der kom dog aldrig spænding omkring, hvem der ville løbe med de tre point.

Brentford bankede dermed højst overraskende United med hele 4-0 på en dag, hvor det for anden uge i streg blev understreget, at Erik ten Hags spillemæssige visioner er langt fra at blive til virkelighed i Manchester United. Vi måtte derudover vente på debuten fra det danske talent og nye indkøb fra Brentford, Mikkel Damsgaard, som så hele opgøret fra bænken.