Torsten Brix

Besked til gigantisk FCK-talent: Lev med det

Hvad gør FCK med Roony Bardghj?
- Jeg er meget begejstret over, at han kan gå ind og spille sådan en kamp foran 25.000 tilskuere. Vi har beskyttet ham lidt og undgået at tale den her debut for meget op, selv om vi vidste, at det kun var et spørgsmål om tid, inden han ville få chancen. Han kan blive rigtig god. Jeg tror ikke, at jeg ville kunne levere, som han gjorde i dag, da jeg var 16 år. De tekniske og fodboldmæssige kvaliteter er rigtig store, så han skal bare blive ved – så bliver det rigtig godt…

Sådan sagde FCK-træner Jess Thorup til Jyllands-Posten sidste efterår efter hovedstadsholdet havde givet debut til Roony Bardghji – på blot 16 år. Den svenske knægt blev dermed den tredjeyngste debutant i Superligaens historie og i foråret spillede den unge svensker 13 kampe for mesterholdet, men i denne sæson har det set helt anderledes ud.

Kun 24 minutter er det blevet i de første tre kampe, hvor FCK har tabt de to og de sidste to kampe har talentet slet ikke været med i FCK-truppen, men det tager sportsdirektør Peter 'PC' Christiansen med sindsro og han siger til Ekstra Bladet:

– Vi er sindssygt glade for at have ham, og det viser også lidt, hvad Jess (Thorup. red.) har at vælge mellem, og sådan er det. Det er jo dagsformen, og dét, du viser på træningsbanen, der afgør, om du er med. Det må han lære at leve med. Han er også på et tidligt stadie i sin karriere og skal affinde sig med nogle af de ting, så det er meget naturligt for mig.

Til kampen imod AaB var Roony Bardghji syg, men imod Viborg var han ikke udtaget af træner Jess Thorup, der slår fast:

- Til kampen mod Viborg havde jeg valgt at holde fast i kanterne fra kampen mod AaB. Isak (Johannesson, red.) kom ind og scorede, og Paul (Mukairu red.) lavede et rigtig fint indhop, og derfor holdt jeg fast i den trup. Det er sådan, det er her i FC København. Man skal være klar, når chancen er der, ellers er der andre, der byder sig til, og så er der ofte lidt længere tilbage til holdet igen.

Udover Roony Bardghji har FCK mange muligheder på deres kanter som Paul Mukairu, Luther Singh, William Bøving, Mohamed Daramy, Akinkunmi Amoo og Isak Johannesson.