Niklas Gerster

Top 10: De bedste englændere i udlandet

Indkast.dk giver dig her en top 10-liste over de få englændere, som har opnået succes uden for De Britiske Øer.
Det er et kendt fænomen, at mange engelske fodboldspillere spiller i hjemlandet i hele deres karriere. Det er da også her den vel nok bedste liga i verden findes, men enkelte englændere vover pelsen, og jagter succes andetsteds. Men hvilke englændere i udlandet nævner vi størst succes? Goal.com har oplistet de mest profilerede engelske spillere, som har haft succes uden for egne landegrænser.

10. Michael Owen
Angriberen drog til Real Madrid i 2004. Den ellers succesfulde angriber var dog meget skadesplaget i det spanske, hvor han blot opholdte sig i et år.

9. Paul Gascoigne
Den engelske angriber udskiftede Tottenham med Lazio i 1992. Her spillede han tre sæsoner. Han har derudover også været i både den skotske klub Rangers samt den kinesiske klub Gansu Tianma. Han vandt dog ingen trofæer i sine udlandsophold.

8. Tammy Abraham
Den tidligere Chelsea-angriber nyder aktuelt tilværelsen i det italienske. Han nettede 17 gange for A.S. Roma i 2021/22-sæsonen, og var tilmed også med til at vinde Conference League.

7. Jude Bellingham
Det eftertragtede stortalent tog til Borussia Dortmund i 2020, og har spillet der siden. Her har han været et offensivt omdrejningspunkt, og han har også været med til at vinde den tyske pokalturnering med holdet.

6. Glenn Hoddle
Den tidligere landsholdsspiller fra 80’erne forlod Tottenham i 1987 til fordel for franske AS Monaco. Her spillede han fire sæsoner, og midtbanespilleren krydrede tilmed sit ophold med en enkelt ligatitel.

5. Jadon Sancho
Kantspilleren har både vundet DFB Pokalen og DFB Supercup hos Borussia Dortmund. Han kom til dem fra akademiet i Manchester City i 2017, og havde et succesfuldt ophold, inden han i 2021 drog til Manchester United.

4. Gary Lineker
Den tidligere landsholdslegende tog til Spanien fra Everton i 1986. Her spillede han tre sæsoner hos FC Barcelona, hvor han vandt Copa del Rey samt UEFA’s turnering for pokalvindere.

3. Kevin Keegan
Liverpool-ikonet var i løbet af sin flotte karriere et smut i Hamburg SV. Her spillede han i tre sæsoner, og var instrumental for den tyske storklub. Han var med til at vinde Bundesligaen med dem i 1978/79-sæsonen. Derudover vandt han Ballon d’Or to gange i sin tid i det tyske.

2. David Beckham
Den på mange måder banebrydende fodboldspiller David Beckham er nok den største globetrotter af alle englændere. Han har både været i Real Madrid, AC Milan, PSG samt LA Galaxy. Han opnåede i sin udlandstid en La Liga-titel, en Supercopa de Espana-titel, to pokaltitler i USA samt en enkelt Ligue 1-titel.

1. Steve McManaman
Også lidt af en Liverpool-legende som havde et fantastisk ophold hos Real Madrid. Han tog til det spanske i 1999, og var her med til at vinde to gange La Liga, to gange Sucercopa de Espana, to gange Champions League samt en UEFA Super Cup-titel.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER