Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Brasiliens landstræner: Vi er kommet til VM – Nu skal vi vinde det

Brasiliens 61-årige landstræner ’Tite’ er klar i spyttet. VM-titlen skal til Brasilien efter mange års uforløst guld-sult. Få her landstrænerens perspektiver på det, der skal forme VM-succesen.
Brasiliens landstræner Tite har givet et længere interview til The Guardian, hvor han sætter ord på perspektiverne for en af VM-favoritterne fra Sydamerika. Sidst Brasilien sikrede sig VM-trofæet, var i 2002, og derfor stiger presset og utålmodigheden for igen at hente trofæet hjem til den fodboldgale nation. Tite bliver adspurgt om han føler frygt i forhold til det tydelige pres der hviler, og her siger han følgende:

- Presset vi står over for er et problem. Ansvaret, presset af vores position, kravene. Da jeg var fan, ville jeg have, at holdet skulle være det bedste. Det er det der driver os. Men mentalt helbred er vigtigt. Jeg tænker på hvad Mandela sagde: ”Mod er evnen til at konfrontere frygt.” Alle beslutninger han tog, havde frygt i sig. Da jeg læste dette, opdagede jeg, at jeg blot er en normal borger. Jeg har min frygt, mine mareridt, min gåsehud. Frygt men ikke rædsel. Det er der forskel på.

Tite er altså tydeligvis opmærksom på de forventninger der er til Brasilien forud for slutrunden, og pointerer samtidigt at den mentale tilstand er en afgørende faktor for ikke at lade sig skræmme af forventningerne. Han taler efterfølgende om de opløftende tendenser og profiler på holdet, og adspurgt til Neymars forfatning er Tite ikke i tvivl. Neymar har udtrykt, at dette VM kan blive hans sidste, men landstræneren føler sig komfortabel omkring Neymar, og pointerer, at han fortsat er stjernen, selvom flere andre profiler også kan gribe taktstokken.

- Vi taler med alle spillerne, deriblandt Neymar omkring den fysiske, tekniske, taktiske og mentale forberedelse til de afgørende kampe. Vi fokuserer på indsigt. På grund af Neymars storhed vil der altid være store forventninger. Men det er nu fortyndet. Vi har Neymar, men også Vinicius, Raphinha og Thiago Silva er på et højt niveau igen. Paquta, Casemiro og Fabinho ligeså.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER