Fodbold nyheder

AGF og David Nielsens veje skilles

Af Niklas Gerster

David Nielsens trænersæde har vel nok være det mest debatterede af alle cheftrænere i Superligaen. Nu har klubben og David Nielsen således ophørt samarbejdet.

Article image
Ritzau-Scanpix

David Nielsen er nu endegyldigt fortid i AGF. Dette skriver klubben i en pressemeddelelse. AGF har netop så godt som sikret livet i 3F-Superligaen, men præstationerne i nedrykningsspillet har været under al kritik. Klubben understreger, at det ikke er en fyring, men at parterne er blevet enige om at ophæve samarbejdet. AGF’s sportschef Stig Inge Bjørnebye havde følgende at sige om beslutningen:


- David Nielsen har været en fantastisk træner for AGF gennem flere sæsoner og har skabt flotte resultater for klubben. Men nu er vi nået til vejs ende efter fem år, hvor den seneste sæson på ingen måder har været tilfredsstillende. Energien er brugt, og vi trænger til nye ideer og en frisk start.

Tydelige, men respektfulde ord fra sportschefen til David Nielsen der da også på mange måder bragte begejstringen og håbet tilbage i den traditionsrige aarhusianske klub. Det var især i 2019/20-sæsonen, at den 45-årige skagbo nærmest fik helgenstatus i ”Smilets By.” Her kom bronzemedaljerne i hus for AGF. Bronzemedaljer som dengang var AGF’s første medaljehøst i hele 23 år. Siden 2020 har præstationerne dog været lunke for AGF, og i denne sæson har de nået den absolutte bund, og var i bekymrende nedrykningsfare. De reddede akkurat skindet på næsen, men både David Nielsen og AGF skal nu kigge frem imod nye tider.

Hvem der skal overtage trænerposten i næste sæson, har AGF dog endnu ikke meldt noget ud om. Brian Priske fra Antwerp har dog på det seneste været et navn, der har floreret som en mulig overtager. Der venter dog, uanset hvem kandidaten bliver, en udfordrende opgave forude.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik