Fodbold nyheder

Milan tæt på Kessie-afløser

Af Stefan Lindahl

Det ser endelig ud til at være lykkedes for Milan at lande en aftale, som sender Renato Sanches til den italienske storklub til sommer.
Article image
Ritzau-Scanpix
AC Milan har længe arbejdet på at sikre sig LOSC Lilles portugisiske midtbane-profil Renato Sanches som erstatning for Franck Kessie, der forlader klubben på en fri transfer, når indeværende sæson er færdigspillet. Den mission ser nu endelig ud til at være lykkedes for milaneserne.


Calciomercato meddeler, at Milan er blevet enige med Lille om prisen for Sanches. I første omgang betaler Serie A-klubben 150 mio. kroner, dertil kommer ekstra 41 mio. kroner som en del af add-ons og bonusser i aftalen.

Spillerens agent Jorge Mendes og Milan er også blevet enige om Sanches’ løn. Hvad den præcis lander på melder mediet ikke noget om, men den vil angiveligt være mindre end 40 mio. kroner om året. I januar ville Mendes ikke rokke ved den del af aftalen, men den mulige overtagelse af Investcorp fra Bahrain har angiveligt været medvirkende til, at agenten har bøjet sig i forhandlingerne.

24-årige Sanches har spillet i Lille siden sommeren 2019, hvor han kom til klubben fra Bayern München for 150 mio. kroner. For den franske klub har den portugisiske midtbanespiller spillet 89 kampe. I sidste sæson vandt Lille med Sanches på holdet det franske mesterskab for femte gange i historien og for første gang siden 2010/2011-sæsonen.

Flere Lille-spillere på vej til Milan
Hvis transferen bliver officiel, vil det være tredje gang siden sommeren 2019, at Milan handler hos Lille. Sidste sommer hentede Serie A-klubben keeperen Mike Maignan i den franske Ligue 1-klub, og i sommeren 2019 var det Rafael Leao, som rykkede fra Lille til Milan.

Hvis man skal tro BBC og Gazzetta dello Sport bliver Renato Sanches ikke den eneste Lille-spiller, som i det kommende transfervindue skifter til Milan. Allerede i primo marts meddelte begge medier, at milaneserne er enige med den hollandske forsvarsspiller Sven Botman og Lille om en handel, når transfervinduet åbner.

22-årige Botman vil angiveligt koste Milan 252 mio. kroner. Forsvarsspilleren forventes at skifte på en fem-årig aftale, og vil tjene 27 mio. kroner om året plus bonusser.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik