Elias Eliasson

FIFPro: Udlændinge bør kunne kvitte Rusland

Den internationale spillerforening FIFPro opfordrer FIFA til at give alle udenlandske spillere i Rusland lov til at forlade deres klub på en fri transfer.
UEFA og FIFA har udelukket russiske klubhold og landshold fra alle turneringer, men det bør ikke være den eneste sanktion mod Rusland, der har invaderet Ukraine. Den internationlae spillerforening, FIFPro, opfordrer derfor FIFA til at give alle udenlandske spillere i Rusland lov til at forlade deres klubber på en fri transfer. FIFPros bestyrelsesmedlem, Louis Everald, fortæller til VI at:

- Den fortsat eskalerende konflikt er ifølge vores synspunkt en god grund til at få ophævet sin kontrakt uden at skulle betale kompensation til klubben. Det diskuterer vi netop nu.

FIFA kan justere reglerne i nødsituation. På grund af den bekymrende situation mener FIFPro, at de udenlandske spillere der nu befinder sig i Rusland bør have lov til at forlade deres klub på en fri transfer.

Lige nu er der tre danske spillere på kontrakt i Rusland. Der er tale om Oliver Abildgaard og Anders Dreyer, som spiller i Rubin Kazan, mens Younes Namli er ejet af Krasnodar, men i øjeblikket er på leje i Sparta Rotterdam.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER