Liverpool - Porto

Europa: Champions League
Liverpool T. Alcântara (52), Mohamed Salah (70)
AnfieldFuld tid2-0
Porto
OptaktLineupReferatVideo

Optakt: Liverpool – Porto

Af Henrik Varbøl Andersen

Hjemmeholdet er sikre på førstepladsen i puljen og dermed garanteret videre deltagelse, mens gæsterne fra Portugal er på andenpladsen blot et point foran Atletico Madrid i kampen om den sidste plads videre fra puljen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:
Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ganske givet ændre i sin start 11 fra weekendens overbevisende 4-0 sejr over Arsenal i Premier League, da hjemmeholdet jo er sikre på førstepladsen efter maksimumpoint i de første fire kampe. Det er spændende om tyskeren vælger at spare de fleste af stjernerne i opgøret.

Det omvendte opgør bød på en overbevisende 5-1 sejr til "The Reds", og om en gentagelse venter afhænger helt sikkert af, hvilket hold Klopp sender på banen. Der er dog ingen tvivl om, at det fortsat vil være et kompetent og sejrslystent hold hjemmeholdet sender på banen, og det kan skabe problemer for gæsterne.

Mange skader kan dog tvinge Klopp til at kigge på sine akademispillere, og det kan meget vel blive Portos chance i opgøret. Portugiserne skal helst hente point, så de kan afgøre det hele i sidste runde hjemme mod nærmeste rivaler fra Atletico Madrid.

Portugiserne har ikke mange tvivlsomme, og de vil derfor være tæt på stærkeste opstilling, når kampen sættes i gang på Anfield. Derudover kommer de med en dugfrisk 5-1 sejr fra ligaen, hvor de i øjeblikket indtager førstepladsen.

Kampen er altså mest vigtig for Porto, når man kigger på mulighederne for avancement, men hjemme på Anfield vil Liverpool næppe lægge sig frivilligt.


Karantæner og skader:
Liverpool er hårdt ramt med skader til profiler som Firmino, James Milner, Joe Gomez, Harvey Elliot, Curtis Jones, Naby Keita, Divock Origi og Andy Robertson som alle var ude af weekendens opgør. Der er måske forhåbninger om, at Robertson kan nå at blive klar, og at Origi rejser sig fra sygesengen.

Porto har Pepe og Marcano tvivlsomme til opgøret, men de ventes begge at være klar til det vigtige opgør. Specielt Pepe vil være vigtig for gæsterne, da han med sin rutine skal binde defensiven sammen.


Bud på kampen profil:
Meget afhænger af hvem Klopp vælger at sætte på banen om kampens profil er klædt i rødt. Det åbenlyse er jo hvis Mane, Salah og Jota danner fronttrio hos hjemmeholdet. Hvis de ikke er på banen, så er det svært at udpege kampens profil hos hjemmeholdet. Vi tror dog på, at Salah er med, og at han bliver kampens profil.

Hos gæsterne kan brasilianske Otavio på den offensive midtbane blive en profil. Med to scoringer i weekenden viste han klassen, og han kan blive en afgørende faktor i opgøret.


Bud på kampens resultat:
Vi vælger at satse på, at Klopp ikke sender et udelukkende B-hold på banen, og så er ”The Reds” hjemme på Anfield for stor en mundfuld for Porto. Liverpool vinder 2-1.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson (C)
76Neco Williams
32Joël Matip
5Ibrahima Konaté
21Konstantinos Tsimikas ↩63
15Alex Oxlade-Chamberlain ↩82
80Tyler Morton
6Thiago Alcântara ↩63
11Mohamed Salah ↩71
18Takumi Minamino
10Sadio Mané ↩71
Bænk
13Adrián
62Caoimhin Kelleher
20Diogo Jota
27Divock Origi ↪71
4Virgil van Dijk
26Andrew Robertson ↪63
47Nathaniel Phillips
66Trent Alexander-Arnold
3Fabinho ↪71
7James Milner ↪82
14Jordan Henderson ↪63
Porto
(4-4-2)
99Diogo Costa
23João Mário
19Chancel Mbemba
3Pepe (C) ↩25
12Zaidu Sanusi
25Otavinho
27Sérgio Oliveira ↩64
8Mateus Uribe ↩77
7Luis Díaz
30Evanilson ↩77
9Mehdi Taremi ↩64
Bænk
1Agustín Marchesín
10Francisco Fernandes Conceição ↪64
11Pepê
29Toni Martínez ↪77
2Fábio Cardoso ↪25
18Wilson Manafá
22Wendell
16Marko Grujić ↪77
17Jesús Corona
20Vitor Ferreira ↪64
28Bruno Costa
50Fabio Vieira

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik