Fodbold nyheder

Ronaldo overhaler Messi!

Af Ditlev Holmelin

Efter skiftet til Manchester United er Cristiano Ronaldo blevet den bedst betalte fodboldspiller i verden, selv over den argentinske verdensstjerne Lionel Messi, trods det at Messi faktisk har en højere basis løn end Ronaldo.

Article image

Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo forventes at tjene op mod hele 791 millioner danske kroner, 86 millioner danske kroner mere end Lionel Messi, trods argentinerens sommerskifte til PSG. Dette sætter Ronaldo på første pladsen på Forbes’ liste af verdens bedst betalte fodboldspillere.

Efter Ronaldos hjemkomst til Manchester får han en løn på 441 millioner danske kroner og muligheden for at tjene andre fodboldspilsmæssige bonusser, egentlig mindre end hvad Messi står til at tjene, nemlig 475 millioner danske kroner fra hans kontrakt. Dog giver Ronaldo, Messi baghjul med de langsigtede aftaler med sponsorerne, hvor Ronaldo tjener 345 millioner danske kroner og Messi tjener 216 millioner danske kroner.

Ifølge Forbes’ liste er der faktisk kun tre andre aktive sportsstjerner der lige nu tjener mere end Ronaldo. Dette er Roger Federer, LeBron James og Tiger Woods. Ronaldo har ikke kun overhalet Messi fra PSG, men også hans angrebsmakkere, nemlig Neymar og Mbappe, der henholdsvis tjener omkring 597 millioner og 268 millioner danske kroner.

Dog er det overraskende nok at ikke en eneste Chelsea eller Manchester City-spiller i top 10, der er kun to andre spillere i Premier League der er iblandt top 10. Det er Liverpools’ egypter Mohammed Salah og Manchester Uniteds’ franske Paul Pogba. Det der er mest overraskende at se den spanske legende, Andreas Iniesta der stadig befinder sig i top 10, trods hans alder på 37 år og hans nuværende klub, Vissel Kobe.

Trods det at der altid vil være debat hvorvidt Ronaldo eller Messi er den bedste fodboldspiller nogensinde, er der ingen tvivl hvem der har det økonomiske overtag.

Mere om Cristiano Ronaldo

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik