Chelsea - Zenit

Europa: Champions League
Chelsea R. Lukaku (69)
Stamford BridgeFuld tid1-0Tilskuere: 39.252
Zenit
OptaktLineupVideo

Optakt:
Chelsea - Zenit

Af Anders Bjørn

Chelsea indleder deres titelforsvar når Stamford Bridge danner rammen om opgøret mellem Chelsea og Zenit Sankt Petersborg. Det er første gang de to hold står overfor hinanden i Champions League.

Article image

Kommentar
Når Thomas Tuchel ser ned over sin trup, må det være svært at styre sit mundvand. Chelsea indeholder enorm kvalitet over hele linjen, og der er masser af bredde at gøre med. Efter sidste sæsons kæmpe triumf modtog Chelsea-holdet flere priser for indsatsen, hvor Mendy, Kante og Jorginho samt manager Thomas Tuchel modtog hæder for den imponerende indsats. Ovenpå den i forvejen dygtige trup har Chelsea nu tilføjet topscoreren fra de italienske mestre fra Inter. Og Romelu Lukaku er kommet stærkt fra land i Chelsea. Han er blevet integreret godt i truppen, hvor han allerede kombinerer stærkt med sine offensive legekammerater og nu er oppe på tre mål i sæsonen.

Zenit har snuppet det russiske mesterskab i tre sæsoner i træk. De er suveræne i hjemlandet, men de seneste to sæsoner er de tilsvarende også sluttet sidst i deres Champions League-gruppe. Sidste sæson formåede de kun at spille en enkelt kamp uafgjort, og derudover tabte de hver eneste kamp. Det skal de have rettet op på i år, og i jagten på det har de hvervet OL-guldvinderen Claudinho, som sluttede sidste sæson i Brasilien som delt topscorer, og det er selvom han fungerer som offensiv midtbanespiller.

Karantæner og skader

Chelsea:

Chelsea kommer ind til opgøret uden to store profiler i form af Ngolo Kante og Christian Pulisic, som Thomas Tuchel på forhånd har bekræftet ude af kampen.

Zenit:
Gæsterne fra Sankt Petersborg kommer også ind til kampen uden fuldt mandskab. De mangler Dmitri Chistyakov, Vyacheslav Karavaev samt Magomed Ozdoev.


Bud på kampens profil:
I weekenden var spillet ikke det bedste fra Chelsea, men ikke desto mindre vandt holdet 3-0 over Aston Villa. Her scorede Romelu Lukaku to mål, og den brandvarme belgier er uden tvivl opsat på også at komme godt i gang med sin egen Champions League-kampagne. Derfor spår vi, at Romelu Lukaku bliver kampens profil.


Bud på kampens resultat:
Chelsea har fået en fremragende start på den indeværende sæson, og de er uden tvivl opsatte på at starte titelforsvaret på fornem vis på hjemmebane. Derfor er der også stor tiltro til The Blues fra Indkast, som forudser en 3-0-sejr til Chelsea.

Kampen spilles tirsdag d. 14. september kl. 21.00 på Stamford Bridge i London. Dommeren, som skal styre slagets gang, er polske Bartosz Frankowski. Du kan se kampen på TV3 Sport og Viaplay.


Forventede startopstillinger:

Chelsea
(3-4-2-1)
16Edouard Mendy
28Azpilicueta (C) ↩83
4Andreas Christensen
2Antonio Rüdiger
24Reece James
8Mateo Kovačić
5Jorginho
3Marcos Alonso ↩83
19Mason Mount ↩90
22Hakim Ziyech ↩63
9Romelu Lukaku
Bænk
1Kepa
36Lucas Bergström
11Timo Werner
20Callum Hudson-Odoi
6Thiago Silva ↪83
14Trevoh Chalobah
21Ben Chilwell ↪83
31Malang Sarr
12Ruben Loftus-Cheek ↪90
17Saúl
18Ross Barkley
29Kai Havertz ↪63
Zenit
(5-4-1)
1Stanislav Kritsyuk
19Aleksey Sutormin
5Wílmar Barrios
2Dmitriy Chistyakov
44Yaroslav Rakitskiy ↩88
3Douglas Santos (C)
10Malcom ↩75
8Wendel ↩75
14Daler Kuzyaev ↩82
11Cláudio Luiz Rodrigues Parise Leonel ↩88
7Sardar Azmoun
Bænk
41Mikhail Kerzhakov
71Daniil Odoevskiy
22Artem Dzyuba ↪75
4Danil Krugovoi ↪88
94Danila Khotulev
17Andrey Mostovoy ↪88
21Aleksandr Erokhin ↪75
64Kirill Kravtsov ↪82

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik