Konrad Cornelius Rasmussen

Wales tager sejren over frustrerede tyrkere

Onsdag aften i Baku mødtes de to hold, der sammen med Schweiz skal kæmpe om andenpladsen i gruppe A. Wales og Tyrkiet lod ikke kun fødderne tale. Både temperamenterne og hænderne var i brug, da Wales vandt fortjent 2-0 over Tyrkiet.
Wales og Tyrkiet kom ind til onsdagens kamp med to meget forskellige fornemmelser fra første runde. Tyrkerne blev skilt ad mod Italien. En kamp, hvor tyrkerne aldrig fik et ben til jorden. Wales derimod fik en fornuftig start på turneringen. De spillede 1-1 mod Schweiz. Schweizerne der på papiret må anses som bedre end Wales, der ikke har helt samme udtryk som det hold, der nåede semifinalen ved EM i 2016.

Tyrkerne havde altså mest pres på sig inden kampen, og de skulle gerne vinde, hvis drømmen om videre avancement skulle forblive realistisk. Wales ville byde sig rigtig fint til i forhold til at nå 1/8 – finaleplads, hvis de vandt kampen over tyrkerne.

Det var Tyrkiet, der tog sig af det meste af boldbesiddelsen i starten af kampen. Dette billede fortsatte dog det meste af kampen, men Wales var dog bedre i flere af kampens facetter. I første halvleg skabte waliserne gode chancer, og Aaron Ramsey kunne godt have scoret på et par af chancerne. En scoring blev det dog til for Juventus-spilleren, der tog et flot løb i dybden, og med største elegance tog en drømmebold fra Gareth Bale ned, og sparkede den forbi den tyrkiske keeper. Det eneste tyrkerne rigtig bød ind med i første halvleg var dødboldene, hvor de store tyrkiske spillere var rigtig gode til at komme frem til chancer.

I anden halvleg pressede tyrkerne en del mere, og de overtog også det meste af bolden. Wales gik også længere tilbage på banen for at forsvare målet. En disciplin de klarede til højeste karakter. Efter ca. en time blev Gareth Bale nedlagt i feltet, og han skulle selv tage sig af straffesparket. Sparket blev dog overplaceret, og stillingen var altså stadig 0-1 til waliserne.

I slutningen af kampen prøvede tyrkerne for alvor at presse på, og tyrkerne blev mere og mere frustrerede. Det endte ud i en del tumult i en situation, hvor Burak Yilmaz langede en arm i hovedet på Joe Rodon, hvorefter Lille-angriberen klappede selvsamme Rodon på kinden. Det fik så Ben Davies til at skubbe den tyrkiske anfører væk. Derefter eksploderede situationen, og den endte med tre gule kort. I det sidste minut af den ordinære spilletid fik Wales hjørnespark. Gareth Bale modtog bolden og driblede nemt ind i tyrkernes felt, hvorefter han lagde den tilbage til Connor Roberts, der kunne sparke waliserne til tre point.

I næste kamp skal tyrkerne igen spille i Baku, hvor de møder Schweiz. Den kamp skal vindes, hvis de skal have nogle chancer for at gå videre. Waliserne tager til Rom, hvor Azzuri venter. En stor opgave for waliserne, men også gerne en kamp, hvor waliserne skal have point med fra.