ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Dødens Gruppe:
Et historisk tilbageblik

Af Daniel Fisker

Gruppe F er uden tvivl Dødens Gruppe ved sommerens EM-slutrunde. Her ser vi på, hvordan det er gået i tre tidligere udgaver af Dødens Gruppe.

Article image
Ritzau-Scanpix

EURO 2020

Gruppe F er Dødens Gruppe ved sommerens EM-slutrunde. Frankrig, Portugal, Tyskland og Ungarn skal krydse klinger og kæmpe om de to – måske tre – billetter til ottendedelsfinalerne. Ungarn er uden tvivl gruppens underdog, men det er så godt som umuligt at forudsige, hvordan der ender mellem gruppens tre storhold.

EM 2012

Danmark var med i Dødens Gruppe ved EM-slutrunden i 2012. Her trak Morten Olsens tropper et kortere strå end Tyskland og Portugal, som endte slutrunden på en delt tredjeplads. Det var dog Holland, som trak det allerkorteste strå, da ”Oranje” måtte rejse hjem uden et eneste point.

EM 2000

Portugal og Tyskland var også placeret i Dødens Gruppe ved EM-slutrunden i 2000. Her skulle de to europæiske mastodonter forsøge mastodonter forsøge at kvalificere sig til kvartfinalen på bekostning af England og Rumænien. Det lykkedes for Portugal, mens Rumænien leverede en overraskelse og endte på andenpladsen i gruppen foran England og Tyskland.

EM 2008

Overraskelsen fra 2000 – Rumænien – var igen placeret i Dødens Gruppe ved EM-slutrunden i 2008. Her sluttede de rumænske underdogs dog på tredjepladsen bagved Holland og Italien, mens gruppens helt store taber, Frankrig, måtte rejse hjem fra Østrig og Schweiz som bundprop i Dødens Gruppe.

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik