D. Llorente (87)
S. Mané (31)
Anders Bjørn

Leeds og Liverpool delte efter fornemme Allisson-redninger

Aftenens opgør mellem Leeds og Liverpool endte 1-1, hvor Leeds misbrugte flere store chancer i anden halvleg.
Mandagens Premier League-opgør mellem Leeds og Liverpool blev i høj grad overskygget af de voldsomme nyheder om Super League, som ramte fodboldverdenen mandag morgen. Ikke desto mindre skulle kampen afvikles, og Liverpool kæmper stadig for top-fire, mens Leeds konstant forsøger at avancere i tabellen.

Kampen startede ud meget ligeligt, hvor Liverpool havde bolden mest, og The Reds formåede at have en fornuftig boldomgang med sikre pasninger. Dog pressede Leeds også fornuftigt i bedste Bielsa-stil, hvilket gjorde at de tilspillede sig kampens første mulighed. Efter 23 minutter tilfaldt kampens hidtil største chance til Patrick Bamford, som efter en fejl fra Fabinho kom helt alene igennem mod Allisson. Her fik den engelske angriber dog taget et for langt træk, og dermed kunne Liverpool-keeperen afværge situationen.

I kampens 30. minut tilspillede Liverpool sig et gennembrug. Her leverede Diogo Jota en sublim aflevering i dybden til Trent Alexander-Arnold som efterfølgende nemt kunne lægge den på tværs til Sadio Mane, som derefter kunne bringe Liverpool foran med 1-0.
Det blev ikke til flere store muligheder i første halvleg, og derfor gik Liverpool til pause foran med 1-0.

Holdene kom ud af omklædningen til en kamp, der mindede meget om de første 45 minutter. Leeds pressede dog mere på, og Yorkshire-holdet tog et bedre greb om kampen i håbet om at få point med fra opgøret. Efter 68 minutter driblede både Tyler Roberts og Jack Harrison rundt mellem Liverpool-forsvaret, hvor det til sidst blev til en stor chance. Her kom Allisson dog endnu engang i vejen med en god redning. Leeds pressede herefter mere og mere på, hvor Patrick Bamford ramte overliggeren, og Tyler Roberts misbrugte en kæmpe mulighed for at udligne kampen.

I kampens 87. minut kom gennembruddet så. Diego Llorente kom højest efter et hjørnespark og her kunne Allisson ikke gøre noget. Dermed fik Leeds omsider den udligning, som de havde jagtet hele anden halvleg. Opgøret bød ikke på flere scoringer og derfor delte de to hold pointene på Elland Road. Liverpool ligger efter kampen nummer seks, mens Leeds indtager 10. pladsen.