Sevilla - Barcelona

Spanien: La Liga
Sevilla
Estadio Ramón Sánchez PizjuánFuld tid0-2
Barcelona O. Dembélé (29), L. Messi (85)
LineupReferat

Velspillende Barca udspillede Sevilla

Af Stefan Lindahl

FC Barcelona spillede fremragende lørdag eftermiddag, da de på udebane vandt sikkert med 2-0 over Sevilla.

Article image
Ritzau-Scanpix

Lørdag eftermiddag mødtes Sevilla og FC Barcelona i en direkte duel om at holde fast i de øverste pladser i den spanske La Liga.

Barcelona med danske Martin Braithwaite på bænken fra kampens begyndelse var i total kontrol i kampens første 45 minutter i Sevilla. Gæsterne tillod ikke hjemmeholdet megen plads, og faktisk havde Sevilla ikke eneste chance i første halvleg.

I den anden ende fik Barcelona omsat en af deres muligheder til scoring ved Ousmane Dembele efter en fremragende pasning fra Lionel Messi. Scoringen var den første imod Sevilla fra en spansk modstander siden 20. januar.

Kampens første halvleg, som var voldsomt intens, bød også på et hav af frispark og advarsler. Især Sevilla var ude med riven i tacklinger, som lignede ren frustration over, at man ikke kunne låse gæsternes defensiv op.

Den mest kontroversielle situation i første halvleg inkludere Barca-stjernen Lionel Messi. Argentineren fik en advarsel for et frispark, og to minutter senere valgte dommeren så ikke at give Messi den anden advarsel for et ellers klassisk professionelt frispark. En advarsel, som hele Sevilla-bænken ikke var i tvivl om, skulle være faldet. I stedet for valgte dagens dommer at servere et gult kort til hjemmeholdets træner Julen Lopetegui.

I anden halvleg fik Sevilla lidt mere gang i deres offensiv. Det var dog stadig Barca, som var farligst. Udover en annulleret Clement Lenglet-scoring, så bragede Sergino Dest kuglen på træværket.

Generelt fortsatte gæsterne deres spil fra første halvleg, og tillod meget lidt til Sevilla. Derfor var hjemmeholdet heller aldrig rigtig tæt på at få udlignet Dembeles føringsmål fra første halvleg. Intensiteten i opgøret dalede også stødt efter pausen.

Med ti minutter tilbage af opgøret kom danske Braithwaite på banen. Kort efter kunne han se sin kaptajn Lionel Messi løbe fra Sevilla-forsvaret og sende bolden i målet til kampens resultat 2-0.

Den store bet for Barcelona blev, at Ronald Araujo, som lige er kommet tilbage fra skade, måtte udgå efter at være blevet skiftet ind i anden halvleg med noget, som lignede en ny skade i anklen.

Sejren betyder, at Barcelona i toppen af La Liga er to point efter Atletico Madrid på førstepladsen, som dog har spillet to kampe færre. Derudover så slår Barca, som nu er ubesejret i 15 La Liga-kampe i træk, et hul på fem point ned til Sevilla, som forsat sidder tungt på tabellens fjerdeplads.

Sevilla
(4-2-3-1)
13Yassine Bounou
16Jesús Navas (C)
12Jules Koundé
20Diego Carlos ↩46
18Sergio Escudero
8Joan Jordán
25Fernando
24Alejandro Gómez ↩46
10Ivan Rakitić ↩63
11Munir ↩46
9Luuk de Jong ↩63
Bænk
1Tomáš Vaclík
31Javi Díaz
15Youssef En-Nesyri ↪46
2Joris Gnagnon
3Sergi Gómez
4Karim Rekik ↪46
17Aleix Vidal
6Nemanja Gudelj
7Suso ↪46
14Óscar Rodríguez ↪63
21Óliver Torres ↪63
22Franco Vázquez
Barcelona
(3-1-4-2)
1Marc-André ter Stegen
28Óscar Mingueza García
3Gerard Piqué ↩67
15Clément Lenglet
5Sergio Busquets
2Sergino Dest
21Frenkie de Jong
16Pedro González López ↩71
18Jordi Alba
10Lionel Messi (C)
11Ousmane Dembélé ↩82
Bænk
13Neto
26Iñaki Peña
7Antoine Griezmann
9Martin Braithwaite ↪82
17Francisco Trincão
4Ronald Araújo ↪67 ↩82
23Samuel Umtiti ↪82
24Junior Firpo
12Ricard Puig Martí
19Matheus Fernandes
27Moriba Kourouma Kourouma ↪71

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik