Fodbold nyheder

Milliard-Felix betaler endelig tilbage

Af Troels Drasbech

Portugiseren er begyndt at blomstre for klub og landshold.

Article image

Atletico Madrid hentede Luis Suarez til klubben denne sommer, så den 34-årige kunne bidrage med noget erfaring og nogle mål, efter deres næsten milliard-dyre indkøb af Joao Felix ikke tilbagebetalte, det man havde håbet i den forløbende sæson.

Grundet Suarez høje alder er det naturligvis stadig Felix, man anser som den langsigtede løsning i angrebet på trods af den skuffende første sæson, hvor det blev til ni mål på tværs af alle turneringer for den nu 21-årige portugiser.

I starten af den nye 2020/21-sæson har piben dog fået en anden lyd, hvor det unge talent har vist langt flere prøver på sit talent - prisen på næsten en milliard skal tilbagebetales.

Man har aldrig været i tvivl om portugiserens åbenlyse tekniske evner, men han er nu også begyndt kontinuerligt at integrere sig selv i den afgørende fase, hvor slutproduktet skal færdiggøres. Felix har allerede bidraget med langt flere vigtige scoringer og aktioner sammenlignet med samme tidspunkt sidste sæson - ifølge BBC har han yderligere øget sit gennemsnitlige antal boldberøringer per kamp fra 40 til 57.

Med syv mål og tre assists i 10 kampe for Atletico nærmer han sig med hastige skridt sidste sæsons total af målgivende aktioner, hvor det yderligere kan påpeges, at det unge stjernefrø også har åbnet sin målkonto for landsholdet.

Felix ligner en, der har påbegyndt tilbagebetalingen af sit enorme prisskilt. Med otte mål i de seneste syv kampe - tre med landsholdet og fire med Atletico - oser portugiseren af selvtillid, hvor han er blevet langt mere kampafgørende samt integreret på den sidste tredjedel af banen.

Mere om João Félix

Mere om Atlético Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik