Brøndby - FC Nordsjælland

Danmark: Superligaen
Brøndby S. Tibbling (14), M. Uhre (19), M. Uhre (84), M. Uhre (88)
Brøndby StadionFuld tid4-0Tilskuere: 4.925
FC NordsjællandX M. Frese (Str. 78)
LineupReferat

Efter brylluppet:
Hedlund testet corona-positiv

Af Christian Bang Jensen

Brøndby bekræfter tirsdag eftermiddag, at de to angribere Samuel Mraz og Simon Hedlund er blevet testet positive for COVID-19.

Article image
Ritzau-Scanpix

Simon Hedlund var ikke med for Brøndby i starten af juni, da holdet fra Vestegnen tabte 2-3 til Horsens i grundspillets sidste runde. Det skyldtes, at han afholdt sit bryllup hjemme i Sverige, som er et af de hårdest corona-ramte lande i verden. Tirsdag eftermiddag er det kommet frem, at svenskeren sammen med angrebsmakkeren Samuel Mraz har fået konstateret smitten.

Mandag morgen blev hele Brøndby-truppen testet for COVID-19 efter weekendes opgør, og her er de to offensive profiler testet positive. Begge spillere er nu hjemsendt og opholder sig isoleret fra den øvrige trup, der i øvrigt har fri tirsdag og onsdag. Brøndby ved ikke, hvor Simon Hedlund og Samuel Mraz har pådraget sig coronavirussen. Det er heller ikke sikkert, hvorvidt de har smittet hinanden eller har fået det via to uafhængige smittekæder. Det er dog usandsynligt, at den nygifte svensker har haft coronaen med tilbage fra Sverige, da inkubationstiden fra smitte til symptomer lyder på omkring fjorten dage.

- Begge er symptomfrie, og nu følger vi de givende retningslinjer, der er udarbejdet af Divisionsforeningen for personer, der tester positivt. Dette indebærer, at de to spillere skal blive hjemme i syv dage, siden de blev podet, hvilket var i går (mandag), udtaler Brøndby IFs holdlæge, Jonas Vestergaard, til holdets hjemmeside.

Søndag var begge spillere med i sejren over FC Nordsjælland. Hos ”tigerne” har man på nuværende tidspunkt ingen positive tests i truppen, der ligeledes blev testet mandag.

- FCN kan bekræfte, at alle protokollerne blev overholdt i forbindelse med afviklingen af kampen søndag aften, hvilket blandt andet betyder, at de to klubbers spillere og ansatte blev holdt adskilt fra hinanden på alle tidspunkter med undtagelse af på banen under selve kampen, hvor risikoen for smitte anses som minimal,' skriver FC Nordsjælland på sin hjemmeside.

Brøndbys næste kamp er på hjemmebane søndag, hvor AaB kommer på besøg. Her må Vestegnens helte undvære de coronaramte Simon Hedlund og Samuel Mraz.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik