Fodbold nyheder

Favre antyder exit

Af Henrik Varbøl Andersen

Efter nederlaget mod Bayern München antyder cheftræneren, at han kan forlade Dortmund efter sæsonen.

Article image
Ritzau-Scanpix

På pressemødet efter kampen i går mod Bayern München i Bundesligaen fortalte Dortmund-træner Lucien Favre, at han vil tale fremtid om et par uger. På spørgsmålet om hvorvidt han er den rigtige træner til at føre klubben til titlen, svarede han:

- Folk har sagt noget om dette i måneder. Jeg læser ikke avisen, men jeg ved, hvordan det er. Jeg vil tale om det her om et par uger, svarede han ifølge Kicker til de fremmødte journalister.

Dette blev straks fortolket som om, at den schweiziske-træner formentlig vil forlade ”Die Schwartzgelben”, når sæsonen slutter. Han har ellers kontrakt med klubben frem til sommeren 2021. Efter at have sovet på det lyder det i dag anderledes fra Favre, som føler sig misforstået:

- Det eneste relevante spørgsmål jeg egentlig ønskede, at svare på var, at det ikke er tid til at tage en status på sæsonen. Hvorfor skulle vi det? Jeg tænker overhovedet ikke på at give op, men mine ord efter kampen ser ud til at være blevet misforstået. Jeg vil fortsætte. Jeg har en kontrakt, som jeg vil opfylde. Jeg kan godt lide at være her.

Dagens udtalelse faldt til Sky Sports ifølge Kicker, og begraver for en stund snakken om Favres exit fra klubben. Efter nederlaget kom Dortmund syv point efter de forsvarende mestre fra München, og det gør det med seks runder tilbage formentlig mere end svært at vinde titlen. Sammenholdt med at klubben er ude af pokalturneringen og Champions League, vil der nok helt naturligt komme pres på Favre.

Hvis Favre skal beholde jobbet i Dortmund skal han nok sikre en af de eftertragtede Champions League-billetter, som der i øjeblikket er hård konkurrence om i Bundesligaen. I øjeblikket indtager holdet andenpladsen i ligaen, men der er blot fire point ned til femtepladsen, hvor Bayer 04 Leverkusen lige nu ligger.

Ledelsen i Dortmund har dog været ude og forsikre om, at Favres job ikke er i fare efter nederlaget i går.

Mere om Dortmund

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik