Fodbold nyheder

Top 9: Hvor godt kender du Real Madrid?

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Når mange hører Real Madrid, tænker de straks på Ramos, Ronaldo eller Zidane, men klubben er meget mere. Indkast.dk bringer her ni ting, du sikkert ikke vidste om den spanske hovedstadsklub.

Article image
Ritzau-Scanpix

9. Hvorfor har de en krone på deres logo?
I 1902 blev Real Madrid grundlagt, og her blev de kaldt for Madrid Club de Fútbol, men kong Alfonso d. 12 tilføjede ordet real foran, hvilket betyder royal. Det var en tak til klubben for al den internationale succes klubben havde, og derefter kom der ligeledes en krone på klubbens logo.


8. Kronen forsvandt, men den kom hurtigt tilbage
I de hårde år under den spanske borgerkrig forsvandt både ordet real og kronen fra klubben, men efter krigen kom det tilbage igen.

7. Real Madrid har aldrig været i den næstbedste række
Real Madrid er en af de tre klubber i Spanien, der aldrig har været nede og vende i den næstbedste række. De to andre klubber er Barcelona og Bilbao.

6. Rygnummer siden 1947
Real Madrid var den første spanske klub til at uddele numre til deres spillere, og det skete 23 november 1947, og det var i lokalderbyet mod Atlético Madrid på Metroplitano.

5. Real Madrid har spillet en kamp på et slot
Kort tid efter klubben blev grundlagt i 1902 fik klubben fornøjelsen af at spille ude foran El Escorial mod Moncloa. Holdet vandt 6-5.

4. Hvorfor spiller Real Madrid i hvid?
Der findes mange historier om, hvorfor klubben spiller i hvidt, men den mest populære går tilbage til begyndelsen af spansk fodbold, hvor drenge løb rundt og spillede i deres hvide undertrøjer.


3. Der findes en anden Real Madrid
Der er et andet Real Madrid-hold, der spiller i Sydafrika, og det er en semi-professionel klub fra Galeshewe i den nordlige del af landet. Førhen hed klubben Ipogeng Stars, men de ændrede det i 1989, da præsidenten var stor fan af kongeklubben fra Spanien.

2. FIFA mener, at Real Madrid er verdens bedste hold
FIFA har kåret Real Madrid til det mest succesfulde og bedste fodboldhold i det 20. århundrede.

1. Rig og populær
Den spanske klub er den næstmest velhavende klub i verden, og de har en årsomsætning på langt over 4.4 millarder kroner. Deres fanbase har mere end 228 millioner medlemmer.

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik