Fodbold nyheder

Barcelona Calling

Af Christian Bang Jensen

FC Barcelona lever ikke op til de spillemæssige-forventninger. Manchester City er 14 point efter Liverpool. Nu er de første røster om en mulig tilbagevenden for Pep Guardiola begyndt at summe.

Article image
Ritzau-Scanpix

Mange troede nok, at den spanske succestræner Pep Guardiola denne sæson ville føre sit Manchester City-mandskab til den tredje Premier League-titel i træk, og endda også hele vejen til Champions League-trofæet. Men denne plan forløber ikke efter fans eller managers hoved. Liverpool er helt dominerende på både den nationale og den europæiske fodboldscene og "The Reds" fører efter 17 runder med lige så mange point over Manchester City på tredjepladsen.

Det har fået de første medier og eksperter til at sætte spørgsmålstegn ved Pep Guardiolas fremtid. Ifølge engelske ”Sunday Express” øjner spanierens tidligere klub FC Barcelona en mulig tilbagevende for en af de mest succesfulde trænere i klubbens historie. Pep Guardiola har aldrig været i samme klub mere end fire sæsoner. Kontakten med Manchester City udløber efter næste sæson, men det er kommet frem at spanieren har en klausul, der gør, at han allerede kan forlade klubben til sommer.

Pep Guardiola fik sin træneruddannelse og trænergennembrud med FC Barcelonas B-hold og efter førsteholdets afskedigelse med Frank Rijkaard i 2008, tilbragte den spanske træner fire succesfulde år i den spanske storklub. Her blev det blandt andet til to Champions League-titler, med et af de bedste fodboldhold i historien. Senere har karrieren bragt ham over Bayern München til Manchester City, hvor han nu er i gang med sin fjerde sæson.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik