Fodbold nyheder

Hvordan er denne AGF-succes kommet?

Af Torsten Brix

Niklas Backman fortæller om de fire år i klubben…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Vi har vores grundlag på plads, og det har vi arbejdet meget hårdt for at opnå. Det har taget lang tid, og vi skal fortsætte med at knokle. Det kommer ikke af sig selv. Vi har spillere, der kan gøre en forskel. Mustapha Bundu, eksempelvis, har noget ekstra. Det betyder meget for os andre at vide, at vi har spillere, der kan afgøre kampene. Vi har ingen luksusspillere. Patrick Mortensen har scoret 18 mål i 32 kampe, men er den, der arbejder hårdest. Sådan skal det være.

Sådan siger den meget populære AGF-profil Niklas Backman i dagens udgave af Jyllands-Posten. Han har været fire år i Superliga-klubben, men først nu begynder det ”at spille” for AGF – hvordan har udviklingen været siden han ankom?

- Måske havde vi for mange forskellige kulturer. Det vigtigste er at få grundlaget på plads. Folk har spurgt mig, hvorfor en dygtig spiller ikke kan levere i AGF, når han har gjort det i en anden klub. Det er, fordi grundlaget skal være i orden, inden de individuelle spillere kan præstere. Nu ser vi i AGF, at spillerne gør det godt individuelt, da vi har det basale på plads. Det er sådan, FC Midtjylland arbejder, og de gør det imponerende godt…

Mere om Niklas Backman

Mere om AGF

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik