Fodbold nyheder

Bendtner om Zlatan-doping

Af Torsten Brix

Nok en vinkel fra Nicklas Bendtners nye bog…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Jeg har selvfølgelig hørt rygterne. Om doping i italiensk fodbold. I 1990’erne var der snak om epo i Juventus, og da Zlatan i 2004 landede i Torino, skulle han have taget 20 kilo på. Alle tror, at han fik den helt store tur med muskelopbyggende stoffer. Jeg ved det virkelig ikke. Jeg vil heller ikke vide det. Jeg kan bare mærke, at jeg gør fremskridt. Bliver klart stærkere. Og det er ikke kun pillernes skyld. Vi træner anderledes. Nogle dage bliver vi i fitnessafdelingen og kører ren power. Maks. belastning og eksplosion, igen og igen. Det vokser man af. Vi pukler igennem, og pludselig er jeg 10 kilo tungere. Jeg vejer 98, men føler mig ikke spor langsom. Jeg føler, jeg er på vej ind i mit livs form.

Sådan beretter Nicklas Bendtner i den aktuelle bog ”Begge Sider” om tiden i Juventus, og om de mange piller han fik. Om der er tale om doping, siger Michael Ask, der direktør i Anti Doping Danmark, til Politiken:

- Når jeg læser sådan noget, spærrer jeg da øjnene op og spørger mig selv, hvad der lige stod der. Ud fra det, jeg har set, kan man ikke læse, om det har været doping eller andet, så det er svært at konkludere noget. Men det vil være naivt at tro, at der ikke kan være doping i fodbold. Det er der ganske givet.

- I sportens verden har der længe været en omerta-kultur, hvor atleter ikke ligefrem står i kø for at fortælle, hvad de ved. Det er oftere noget, vi hører fra andentredje hånd, og så må vi finde ud af, hvordan vi forhåbentlig kan få dem til at fortælle mere. Derfor er det altid interessant, når en udøver som her tager fat i det emne. Det er så bare desværre svært at konkludere noget ud fra det, der står.

Mere om Nicklas Bendtner

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik