Fodbold nyheder

Watzke savner Klopp-tiden

Af Christian Kern Hansen

Borussia Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke, og Jürgen Klopp havde en tæt relation, da de to arbejdede sammen i Dortmund i otte år, og det var da heller ikke let for Dortmunds sportsdirektør at sige farvel til den succesrige træner.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er godt og vel fire år siden, at den nuværende Liverpool-manager, Jürgen Klopp, forlod den tyske storklub, og den tyske manager opnåede da også store resultater i Ruhr-distriktet. Klopp formåede få år efter en truende konkurs at omdanne Borussia Dortmunds status i tysk fodbold til en magtfaktor i tysk fodbold.

Jürgen Klopp trådte til tre år efter, at Borussia Dortmund var konkursen nær, og det var også en hård økonomisk periode den tyske klub var i, da den tyske manager overtog. Men Jürgen Klopp formåede at få det fulde potentiale ud af spillerne, og det hele kulminerede, da Jürgen Klopp i 2012 vandt "The Double" med Borussia Dortmund.

Hans-Joachim Watzke og Jürgen Klopp havde en tæt relation i de otte år de arbejdede sammen, og netop dette kom klart til udtryk i et citat fra Watzkes selvbiografi i det engelske Liverpool-medie, Echo. Hans-Joachim Watzke har netop udgivet en selvbiografi, hvor relationen til Jürgen Klopp er et central emne.

- Vi prøvede ikke at ændre hans tankegang mere, men det var måske en fejl. Måske det havde været bedre, hvis vi havde ændret hele holdet, men ikke manageren, citerede det engelske Liverpool-medie, Echo fra hans selvbiografi.

- Dette var lidt som at sige farvel til sit barn. Du ved at det vil ske på et tidspunkt, men du vil stadig savne dem. Da Klopp forlod klubben, gjorde det ondt i flere uger. Nogle gange når jeg er på træningslejre, går jeg ind på mit værelse sent om aftenen og sidder på min terrasse, og tænker på tiderne, hvor jeg var vant til, at Klopp grinte, og hvor alt var godt.

Jürgen Klopp nåede to mesterskaber og en pokaltitel med den tyske storklub, og var i 2013 snublende nær Champions-League trofæet. Her måtte man dog se sig slået i de døende minutter af FC Bayern München i finalen.
Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik