Fodbold nyheder

Paco Alcacer - fra flop til top

Af Ryan Svale

Paco Alcácer scorer mål på samlebånd for Dortmund, og er lige nu på toppen af sin karriere. Succesen udeblev dog i Barcelona, og spørgsmålet er, hvorfor spanieren nu lige pludselig viser storform?
Article image
Ritzau-Scanpix
FC Barcelona hentede tilbage i 2016 Paco Alcácer fra ligakonkurrenterne Valencia. Barcelona havde hele det transfervindue ledt efter en angriber, der ville acceptere rollen som reserve for den stærke MSN-trio, der var i klubben på daværende tidspunkt. Efter en lang kamp og med en lang række navne i kikkerten faldt valget på Paco Alcácer, der på daværende tidspunkt var anfører i Valencia og havde scoret 13 mål i den foregående La Liga sæson.


Paco accepterede hurtigt rollen som reserve-angriber. Han skulle bruges som et alternativ til MSN-trioen, når de havde brug for en pause eller var skadet. Derfor var det også beskedent med succes Paco fik i sin første sæson for Barcelona, netop fordi MSN-trioen var altdominerende. Messi, Suárez og Neymar bombede over 100 mål tilsammen i Pacos første sæson i Barcelona, og derfor var der ikke mange chancer, som han fik i Barcelona-angrebet.


I Suárez' skygge
Efter Neymars noget overraskende skifte til PSG i sommeren 2017, samt en Luis Suárez ude af form, jamen så stod døren lige pludselig åben for mere spilletid til Paco Alcácer. Men angriberen formåede aldrig for alvor at gribe chancen. Først og fremmest fordi, at han altid befandt dig i Luis Suaréz' skygge.

Selvom Suárez ikke altid viste storform, så var han altid foran Paco i køen. Han er vigtig for Messi. Deres samarbejde og venskab på og udenfor banen, er utrolig vigtig for deres indbyrdes relationer på banen. Derfor blev Paco oftest skiftet ind i anden halvleg, men han fik aldrig rigtig gang i målscoringen. Suárez fik mere og mere spilletid, på trods af dårlig form og scoringskrise, og det lukkede nærmest helt ned for Pacos chancer for at slå igennem i den catalanske storklub.

I slutningen af sin Barcelona-karriere var Paco 5. eller 6. valg i angrebet. Når Suárez eller Messi skulle spares, blev der kigget andre veje end Paco. Op til starten af denne sæson blev Munir også foretrukket fremfor Alcácer, og det blev til sidst for meget for Paco, der efter 15 mål i 50 kampe for Barcelona, søgte nye græsgange. Målene og succesen udeblev i Barcelona, hvorfra Alcácer aldrig for alvor greb chancen, og derfor kan beskrives som et flop.En ny chance
Den 25-årige spanske angriber, Paco Alcácer, blev i de sidste dage af sommerens transfervindue udlejet fra FC Barcelona til Dortmund i den tyske Bundesliga. Her har spanieren fået en ny chance for at bevise sig værd.

Succesen og tilliden er da også kommet i Dortmund, hvorfra spanieren har scoret mål på samlebånd for den tyske traditionsklub, hvilket har gjort ham til én af Europas varmeste angribere for øjeblikket. Succesen i Dortmund kastede også for nyligt en udtagelse til det spanske landshold af sig, og spanieren kvitterede for tilliden ved at score tre mål i to kampe for det spanske landshold.

Paco har dermed fundet fodbold lykken i Dortmund. En lykke han ikke fandt i Barcelona. Spanieren må nok erkende, at skiftet til Barcelona var på for høj en hylde og hans manglende niveau fra en rigtig storklub var udslagsgivende for, at succesen ikke kom i Barcelona.

Paco befinder sig derfor nu på sin rigtige hylde i Dortmund, der er en stor klub efter tyske standarder, men ikke på samme måde som FC Barcelona.

Derfor er Paco Alcácer også lige nu på toppen af sin karriere, og med sin forholdsvis unge alder, har han helt klart stadig potentialet til at blive en dygtig angriber, hvis bare han får muligheden. En mulighed han ikke fik i Barça, og derfor blev et flop.

Spørgsmålet er nu bare om Barcelona kommer til at fortryde at de lod ham gå, når nu han viser, at får han tilliden, jamen så leverer han.


Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik