ALT om VM

Fodbold nyheder

Paco Alcacer - fra flop til top

Af Ryan Svale

Paco Alcácer scorer mål på samlebånd for Dortmund, og er lige nu på toppen af sin karriere. Succesen udeblev dog i Barcelona, og spørgsmålet er, hvorfor spanieren nu lige pludselig viser storform?
Article image
Ritzau-Scanpix
FC Barcelona hentede tilbage i 2016 Paco Alcácer fra ligakonkurrenterne Valencia. Barcelona havde hele det transfervindue ledt efter en angriber, der ville acceptere rollen som reserve for den stærke MSN-trio, der var i klubben på daværende tidspunkt. Efter en lang kamp og med en lang række navne i kikkerten faldt valget på Paco Alcácer, der på daværende tidspunkt var anfører i Valencia og havde scoret 13 mål i den foregående La Liga sæson.


Paco accepterede hurtigt rollen som reserve-angriber. Han skulle bruges som et alternativ til MSN-trioen, når de havde brug for en pause eller var skadet. Derfor var det også beskedent med succes Paco fik i sin første sæson for Barcelona, netop fordi MSN-trioen var altdominerende. Messi, Suárez og Neymar bombede over 100 mål tilsammen i Pacos første sæson i Barcelona, og derfor var der ikke mange chancer, som han fik i Barcelona-angrebet.


I Suárez' skygge
Efter Neymars noget overraskende skifte til PSG i sommeren 2017, samt en Luis Suárez ude af form, jamen så stod døren lige pludselig åben for mere spilletid til Paco Alcácer. Men angriberen formåede aldrig for alvor at gribe chancen. Først og fremmest fordi, at han altid befandt dig i Luis Suaréz' skygge.

Selvom Suárez ikke altid viste storform, så var han altid foran Paco i køen. Han er vigtig for Messi. Deres samarbejde og venskab på og udenfor banen, er utrolig vigtig for deres indbyrdes relationer på banen. Derfor blev Paco oftest skiftet ind i anden halvleg, men han fik aldrig rigtig gang i målscoringen. Suárez fik mere og mere spilletid, på trods af dårlig form og scoringskrise, og det lukkede nærmest helt ned for Pacos chancer for at slå igennem i den catalanske storklub.

I slutningen af sin Barcelona-karriere var Paco 5. eller 6. valg i angrebet. Når Suárez eller Messi skulle spares, blev der kigget andre veje end Paco. Op til starten af denne sæson blev Munir også foretrukket fremfor Alcácer, og det blev til sidst for meget for Paco, der efter 15 mål i 50 kampe for Barcelona, søgte nye græsgange. Målene og succesen udeblev i Barcelona, hvorfra Alcácer aldrig for alvor greb chancen, og derfor kan beskrives som et flop.En ny chance
Den 25-årige spanske angriber, Paco Alcácer, blev i de sidste dage af sommerens transfervindue udlejet fra FC Barcelona til Dortmund i den tyske Bundesliga. Her har spanieren fået en ny chance for at bevise sig værd.

Succesen og tilliden er da også kommet i Dortmund, hvorfra spanieren har scoret mål på samlebånd for den tyske traditionsklub, hvilket har gjort ham til én af Europas varmeste angribere for øjeblikket. Succesen i Dortmund kastede også for nyligt en udtagelse til det spanske landshold af sig, og spanieren kvitterede for tilliden ved at score tre mål i to kampe for det spanske landshold.

Paco har dermed fundet fodbold lykken i Dortmund. En lykke han ikke fandt i Barcelona. Spanieren må nok erkende, at skiftet til Barcelona var på for høj en hylde og hans manglende niveau fra en rigtig storklub var udslagsgivende for, at succesen ikke kom i Barcelona.

Paco befinder sig derfor nu på sin rigtige hylde i Dortmund, der er en stor klub efter tyske standarder, men ikke på samme måde som FC Barcelona.

Derfor er Paco Alcácer også lige nu på toppen af sin karriere, og med sin forholdsvis unge alder, har han helt klart stadig potentialet til at blive en dygtig angriber, hvis bare han får muligheden. En mulighed han ikke fik i Barça, og derfor blev et flop.

Spørgsmålet er nu bare om Barcelona kommer til at fortryde at de lod ham gå, når nu han viser, at får han tilliden, jamen så leverer han.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik