Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Mark Steensen

Kasper Dolberg – Danmarks fodboldfremtid

Dagens kalendergave er et miniportræt af Kasper Dolberg, der har haft et helt igennem fantastisk 2017.
- Jeg synes stadig, at jeg har meget at give i Æresdivisionen endnu, og så har jeg det godt og er glad for at være i Ajax.

Sådan sagde Kasper Dolberg til BT tilbage i august 2017 efter en sæson, hvor den unge dansker fik sit absolutte gennembrud på den europæiske fodboldscene, nåede Europa League-finalen med Ajax og ovenikøbet fik scoret sit første A-landsholdsmål. Og selvom bejlerne igennem transfervinduet var mange, så valgte Dolberg alligevel at forblive i Holland, hvor talentet fortsat skal videreudvikles hos en af Europas mest anerkendte talentudviklingsklubber.

Talentudviklingen er nemlig i top hos Ajax, og hollænderne har igennem årtier skabt spillere, der tilhører den absolutte elite. Dennis Bergkamp, Frank De Boer, Clarence Seedorf og Wesley Sneijder er alle Ajax-produkter, mens det samme er tilfældet for Dolbergs danske kollega Christian Eriksen, der nyder stor succes i Premier League hos Tottenham.

Og Dolbergs talent er utvivlsomt. I maj blev han kåret til årets talent i Ajax, men alligevel bevarer danskeren en solid jordforbindelse:

- Det har sådan generelt været en god sæson for mig. Jeg havde nogle kampe, hvor det var sværere, end det var i begyndelsen, men jeg lærte meget i den periode, og i de sidste kampe har jeg scoret flere mål, og jeg har spillet mere, som jeg gerne vil. Overordnet set har det været fint, fortalte Dolberg ved den lejlighed.

Om den solide jordforbindelse stammer tilbage fra de trygge rammer i Silkeborg, hvor Dolberg voksede op og kæmpede sig vejen op til førsteholdet hos byens fodboldhold, er uvist, men det er så afgjort en kæmpe styrke hos Dolberg.

Angriberen er helt sin egen, og formår han at lave en ordentlig karriereplanlægning, hvor det næste skridt først tages, når tid er, så kan han blive en af de største angribere i dansk fodboldhistorie. Det var helt sikkert et godt valg for ham at blive i Ajax, og det er også selvom dette efterår ikke har været en dans på roser. Det hører med til historien, at det ikke blot er Dolberg, der havde det svært i begyndelsen af sæsonen, men derimod hele Ajax-mandskabet. Det har den nye cheftræner, Marcel Keizer, og resten af holdet dog formået at ændre på i de sidste par måneder, hvor det unge Ajax-mandskab har vundet otte af ti ligakampe. I de kampe har Dolberg været på pletten fire gange, og han har ovenikøbet startet inde i de seneste syv af dem.

I eftermiddag venter den sidste ligakamp i år, når Ajax møder AZ Alkmaar på udebane. Dolberg & co. kan med en sejr holde juleferie på andenpladsen med fem point op til PSV Eindhoven på førstepladsen.

Kasper Dolberg per 17/12/2017:
Silkeborg IF: 3 kampe – 0 mål og 0 assists
Ajax Amsterdam: 70 kampe – 30 mål og 10 assists
Landsholdet: 4 kampe – 1 mål og 0 assists

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER