ALT om VM

Fodbold nyheder

Serge Aurier – talent og ballade

Af Torsten Brix

Den nye Tottenham-spiller kommer til London med en rygsæk fyldt op med belastende historier, selvom han blot er 24 år.
Article image
Ritzau-Scanpix
I nogle af de sidste timer inden transfervinduet lukkede, sendte Tottenham 200 millioner kroner til PSG for den stærke højreback - Serge Aurier. Samtidigt sendte holdet fra den franske hovedstad en af de allerstørste ballademagere til den engelske metropol. For Aurier har været med i mange dårlige historier blandt andet i PSG, hvor han slog en betjent ned efter et diskoteksbesøg, og den hændelse besværliggjorde faktisk skiftet til Tottenham.


Kontroverserne udenfor natklubben i Paris gjorde nemlig, at Aurier ikke kom med til den efterfølgende Champions League-kamp imod Arsenal, da han blev benægtet indrejse til England, og dermed var det ikke specielt let at få den arbejdstilladelse, som klubskiftet til Tottenham krævede. Men det lykkedes – som tidligere nævnt – i transfervinduets sidste minutter.

Slagsmålet med betjenten kom i en periode, hvor afrikaneren blev sat i forbindelse med klubskifte til store klubber som Manchester United og Chelsea, men de trak sig efterfølgende, og det banede vejen for ”Spurs”, som har givet ham en femårig kontrakt. Hos Tottenham skal han afløse Kyle Walker, der som bekendt er solgt dyrt til Manchester City. I PSG glæder de sig sikkert over at få 200 millioner kroner for en spiller, som de har haft så meget ballade med og gerne vil af med.

Slagsmålet med betjenten er langt fra den eneste uheldige episode, som Aurier har været en del af. UEFA har tidligere givet ham tre karantænedage for at kalde dommer Bjørn Kuipers for en ”dirty son of a bitch” efter det røde kort, som Zlatan Ibrahimović fik i Champions League-kampe imod Chelsea i 2015. Efterfølgende fik Aurier en lang karantæne dom af PSG, efter han havde kaldt træner Laurent Blanc og målmand Salvatore Sirigu for ”bøsser”, og derudover fik Zlatan også en hilsen med på vejen – ligesom Angel Di Maria, som, afrikaneren mente, var en ”klovn”. Derudover har der også været masser af ballade, når Serge Aurier har spillet for Elfenbenskysten, og specielt en hændelse i forbindelse med en landskamp imod Bali skabte ballade.


Sportslig fremgang
På den sportslige side udviklede Serge Aurier sig til en af de farligste backs i den franske Ligue1 kort tid inden VM-slutrunden i Brasilien. Aurier spillede en stærk sæson for Toulouse, og ifølge statistik-hjemmesiden whoscored.com havde Aurier den fjerdebedste gennemsnitsvurdering af alle spillere i Ligue1 i sæsonen 2013/14. Dette skyldes blandt andet, at Aurier fik scoret hele seks mål fra sin position som højre-back, ligesom han også leverede seks oplæg. Læg dertil, at han hele seks gange i sæsonen var blevet kåret som kampens spiller.


Præstationerne skaffede Aurier en plads om bord på Elfenbenskystens fly til Brasilien, selvom han på daværende tidspunkt end ikke havde rundet ti optrædener for landsholdet, og slutrunden banede vejen for et skifte til PSG. Her har han faktisk været ganske solid, men balladen har været det overskyggende. Aurier nåede 57 kampe for de franske sølvvindere, men de disciplinære problemer og ikke mindst et køb af Dani Alves har skubbet ham ud af klubben - og derfor endte han i transfervinduets sidste minutter med at skifte til Tottenham.

På landsholdet har Aurier siden VM-deltagelsen haft en fast plads på den fodboldglade nations højreback, og det har faktisk kastet en del hæder af sig, som da han blev udtaget til det bedste afrikanske hold sammen med spillere som Eric Bailly, Sadio Mané, Pierre-Emerick Aubameyang og Riyad Mahrez – så Aurier er et talent… et talent, som laver ballade.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik