Torsten Brix

Matt Targett – den næste Gareth Bale

Sydkystklubben Southampton fortsætter bare med at sprøjte store talenter ud… seneste hedder Matt Targett.
I søndagens Premier League-åbning havde Southampton den blot 19-årige Matt Targett med i hele 2-2 kampen imod Newcastle. Dermed er nok et talent klar til at blomstre på sydkysten.

Tidligere havde klubbens bestyrelsesformand Les Reed slået fast, at Targett var gået fra ”Base-camp til toppen af Everest, og at han er en perfekt beskrivelse af Southamptons eventyr”. Targett startede på fodboldskolen Cherbourg, som blot er en af de 25 skoler, der er drevet af Southampton. Herfra blev han som 8-årig udtaget til klubbens akademi, hvor han har imponeret meget op igennem fodboldrækkerne.

Som 18-årig fik han debut på Southampton-holdet og endte med at spille hele 12 kampe under Ronald Koeman i sidste sæson. Derudover blev sommeren 2015 tilbragt til EM sammen med det engelske U-21 landshold, og dermed står Targett klar til at træde ned i fodsporene af spillere som Alan Shearer, Theo Walcott, Gareth Bale, Adam Lallana, Luke Shaw, Alex-Oxlade Chamberlain og Calum Chambers.

Netop sidstnævnte har bevist, hvorfor Southampton blandt andet har succes med mange af disse unge spillere, for i fodboldens forretningshysterik har klubben noget så sjældent som et unikt kammeratskab blandt deres unge spillere. Således kommer den engelske landsholdsspiller Calum Chambers tit og ser kampene for Southamptons U-21, hvor den nuværende forsvarsspiller fra Arsenal har flere kammerater.


Bale, Oxlade-Chamberlain, Chambers, Lallana, Shaw og Walcott
Kammeratskabet skaber dog ikke talenter alene, men det gør Southamptons udviklingsskoler. Stemningen på disse skoler kan være med til at forme talenter og dermed også udvikle spillerne korrekt socialt.

Således blev Tagett ikke spottet af en talentspejder, men blev formet efter at have været mange år i samme klub. Som tidligere nævnt, kom han til klubben som blot 8-årig, og dermed skriver han sig ind i historiebøgerne for spillere, der har fået deres fodboldopdagelse i Southampton. Se blot her og bemærk, hvor længe de faktisk har været i klubben:

Gareth Bale – fra 1999 til 2007
Alex Oxlade-Chamberlain – fra 2000 til 2011
Calum Chambers – fra 2002 til 2014
Adam Lallana – fra 2000 til 2014
Luke Shaw - fra 2003 til 2014
Theo Walcott – fra 2000 til 2006

Superstjernen - og den tidligere venstre back - Bale er blevet beskrevet som en ”massiv inspirationskilde” for de næste Southampton-talenter og i særdeleshed Targett, der jo spiller samme plads og de kom også begge til klubben som 8-årig – så måske bliver Targett den næste Gareth Bale…