Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Simon Rolfes - i skyggen

”Neverkusen” har en vigtig arbejdsmanden i Simon Rolfes, men kommer han nogensinde ud af Ballack, Khedira og Schweinsteigers skygge?
Tirsdagens FCK-nederlag til Leverkusen gjorde helt sikkert ondt på det danske hjemmehold – især fordi at Champions League-nederlaget til tyskerne blev gjort på den berømte effektive tyske facon. Midt i denne tysk sejr var Simon Rolfes en sikker styrmand, og faktisk lidt - en diskret general…

Den annonyme måde har altid kendetegnet Rolfes, og han er faktisk en forholdsvis ukendt midtbanespiller for de fleste og det er faktisk en smule underligt, eftersom han har enorm indflydelse på holdet fra BayArena. Tidligere har holdet haft et gennemsnit på 1,25 point per kamp, når Rolfers ikke har spillet, og på hele 2,0 når den defensive midtbanespiller har deltaget. Derudover er han faktisk også ganske målfarlige.

Trods en tilbageplaceret position på banen har Rolfes de senere år været med i 5-10 Bundesliga-mål per sæson. Flot statistik, men samtidigt skriger det også til himlen, at denne spiller mangler anerkendelse, hvilket sikkert skyldes, at Rolfes altid har været omringet af store egoer – eller sagt lidt mere lempeligt – store personligheder - og derfor har han altid stået i ”skyggen”.

På det tyske landshold har Rolfes står i skyggen af Sami Khedira og især Bastian Schweinsteiger, men det makkerpar blev kun en konstellation efter superstjernen Michael Ballack var blevet skadet, hvilket den selvsikre Ballack sagde følgende om.

- Jeg er Tysklands anfører, og jeg har i sinde at være det, når jeg er kampklar. Jeg ser frem til at lede Tyskland til Europamesterskabet i 2012. Jeg ser mig selv som kaptajn, og jeg tror, at jeg har den personlighed, der skal til…

Ballack glemte bare en ting… Rolfes var faktisk anfører på Leverkusen-holdet, som Ballack efter en lang skadespause skulle forsøge at spille sig på, og det beskriver meget godt, hvordan Rolfes har været omringet af store egoer.


Arbejdsmanden fra "Neverkusen"
I Leverkusen er over 90 procent af indbyggerne beskæftiget i områdets tunge industri, og derfor kan man med rette kalde det for en ”arbejderklub”, hvilket gør, at Rolfes er elsket af klubbens fan – for han er arbejdsmanden på holdet.

Rudi Völler er sportsdirektør i Leverkusen, og han har klare ideer. Völler vil nemlig efterleve klubbens ambition om at have seks tyskere i startopstillingen, der meget gerne skal være udviklet i arbejder-klubben, og det er Rolfes næsten. Han kom til Leverkusen i 2005 efter en god sæson for Alemannia Aachen og har sidenhen spillet for klubben i industribyen.

Den uvante loyalitet gør, at Rolfes er elsket af klubbens fan, der hungere efter nogle pokaler. Kælenavnet ”Neverkusen” hænger ved klubben, selvom forretningsmanden Reiner Calmund har smidt mange penge i fodboldklubben, og med hans økonomiske formåen kom holdet således op i den klasse, som de havde 1988, da de vandt UEFA-cuppen for pokalvindere.

Med de oprustninger som Bayern München laver kan det være svært at forestille sig at Leverkusen – og dermed Rolfes – i de kommende år skulle blive tysk mester, men det må den forstående sæson vise… altså om Rolfes kommer ud af Michael Ballack, Sami Khedira og Bastian Schweinsteigers skygge!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER