Anders Fjord Hansen

VM-vidunderbørn: Koke

Indkast.dk tegner en profil af en række vidunderbørn, der er udtaget til VM. Den første i rækken er Spaniens Koke.
Spaniens midtbane svømmer i talent og seneste skud på stammen er Atlético Madrids Jorge Resurreccio Merodio – bedre kendt som Koke.

Det unge midtbanetalent strålede ved sidste års u21 EM, hvor han og sine spanske holdkammerater kunne lade sig hylde som vindere af turneringen. Her fangede han landstræner Vicente Del Bosques opmærksomhed, og kort efter fik Koke sin debut på A-landsholdet i venskabskamp mod Ecuador tilbage i august.

Koke bliver, i Atlético Madrid, primært brugt som venstre midtbane, hvor Kokes sublime teknik, kreativitet og overblik kommer holdet til gode. Skulle der blive brug for det, kan Koke dække langt de fleste pladser omkring midtbanen. Således har Koke i sæsonen optrådt på begge kanter, som central og offensiv midtbanespiller og også som defensive midtbanespiller. Dette har kastet 15 oplæg og syv mål af sig i alle turneringer, og Kokes evne til at være farlig fra flere positioner på banen kan vise sig at blive et vigtigt våben for Vicente Del Bosque.

Koke er et produkt af Atlético Madrids ungdomsakademi og allerede som 17-årig fik han sin debut på førsteholdet. Højdepunktet i karrieren kom i denne sæson, hvor han i alder af 22 var en af de bærende kræfter på det Atlético Madrid-mandskab, der vandt det spanske mesterskab og nåede finalen i Champions League.

Disse præstationer har naturligvis været grobund for en masse rygter omkring Koke, der er blevet sat i forbindelse med klubber som Barcelona og Manchester United. Atlético Madrid og Koke fik dog for nyligt handlet en kontraktforlængelse på plads, der binder Koke til klubben til 2018. I kontrakten indgår der også en frikøbsklausul på 375 millioner, og det virker usandsynligt at Atlético Madrid vil lade deres vidunderbarn slippe for mindre.