Torsten Brix

Vidste du om… Roy Keane

Pudsigheder, statistik og andre historier om en tidligere Manchester United-profil… den både gale og geniale – Roy Keane.
- at han tilmeldte Ryan Giggs til et Yoga-hold i en nærliggende landsby.

- at opvæksten var under meget fattige kår.

- at over 115.000 har købt bogen, der hedder: ”Triggs – The autobiography of Roy Keanes dog”.

- at midtbanespilleren scorede sit første mål for Nottingham og for Manchester United… imod Sheffield United.

- at den iltre hidsigprop fra Irland har vundet 64,5% af de Premier League-kampe, som han har været med i. De 324 kampe for Manchester United endte med blot 40 nederlag.

- at han har fået masser af bøder og karantæner i karrieren. Da han stemplede Alf-Inge Haaland og ødelagde nordmandens karriere, måtte han betale 50.000 kroner i bøde.

- at efter den vanvittige stempling kom nordmanden aldrig tilbage på fodboldbanen, og Keane fik senere en bøde på 1,5 mio. kroner af FA, efter han i 2002 havde skrevet i sin biografi, at han bevidst ødelagde Haalands karriere og blandt andet skrev: ”Take that you c…”. Hele episoden var en hævnakt efter noget ordkløveri… fire år tidligere.

- at som knægt var han fan af Celtic og Tottenham med forbilleder som elegante spillere som Liam Brady og Glenn Hoddle.

- at han slet ikke har haft samme succes som manager, som han havde som aktiv spiller.

- at han fik en sang lavet om sig efter det meget afgørende selvmål imod Real Madrid i april 2000. Keane havde netop underskrevet en ny kontrakt med en ugeløn på 50.000 pund med United, og sangen lød ”For 50.000 quid - he scores for Real Madrid… fuck Roy Keane…..”

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER