Daniel Hvalsø Carlsen

Varane deler vigtigt budskab

Raphaël Varane indrømmer nu, at have pådraget sig hjernerystelse i kampe, som har haft konsekvenser for hans mentale sundhed og generelle helbred.

30-årige Varane tjener i dag til føden i Manchester United. Særligt Premier League er i denne forbindelse kendt som en liga, hvor man ikke bliver skånet fra hovedstødsdueller. 

Nu tager forsvarsspilleren så bladet fra munden til mediet Marca og afslører, at han har spillet med hjernerystelser og dermed forværret sit helbred.

‘Hos Manchester United bliver vi anbefalet ikke at lave mere end 10 hovedstød pr. træning.’

Således kan man forebygge potentielle hovedskader. Hvor man førhen bare satte panden på kuglen uden omtanke, er der i dag blevet langt større fokus på at beskytte hovedet. 

‘Min 7-årige søn spiller fodbold, og jeg råder ham til ikke at slå hovedet.’

Raphaël Varane går videre og fortæller om minimum to kampe, hvor han har spillet videre med en hjernerystelse:

‘Ja, jeg har haft flere hjernerystelser. Hvis vi ser tilbage på tre af de værste kampe i min karriere, er der mindst to, hvor jeg havde fået en hjernerystelse et par dage før - Mod Tyskand ved VM 2014 og med Real Madrid mod Manchester City i ottendedelsfinalen i Champions League i 2020’

Det er bestemt ikke til at spøge med, når spillere slår hovedet. Spillet på banen skal som følge af dette altid stoppes, når dommeren spotter en hovedskade. 
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER