Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Sådan ser det danske landshold ud til VM i 2026

EM 2024-døren blev lukket i Tyskland for de danske drenge for lidt over en uges tid siden. Det giver anledning til refleksion over fremtiden for Danmark, og her på Indkast.dk giver vi nu et bud på VM-truppen i 2026.

EM 2024 er et overstået kapitel for det danske landshold. Danmark satte en acceptabel slutrunde sammen, hvor man gik videre fra gruppen, men fortjent tabte ottendedelsfinalen mod Tyskland.

Men hvordan står det danske landshold så gearet til den næste slutrunde i 2026, hvor mange af de erfarne stamspillere vil være to år ældre? Det har vi kastet blikket på her på Indkast.dk.

For hvis vi skruer tiden frem til sommeren 2026, hvor der er VM i Mexico, USA og Canada, hvordan kunne en trup på 23 mand så potentielt se ud? 

Vi giver vores bud på en trup herunder. Det noterede tal i parentesen ud for spilleren er den alder, som spilleren vil have, når vi når sommeren 2026. 

 

Startopstilling: 4-3-3-formation

Mads Hermansen (25 år)

Alexander Bah (28 år)
Joachim Andersen (30 år)
Andreas Christensen (30 år)
Joakim Mæhle (29 år)

Pierre-Emile Højbjerg (30 år)
Morten Hjulmand (27 år)
Christian Eriksen (34 år)

Gustav Isaksen (25 år)
Rasmus Højlund (23 år)
Mohammed Daramy (24 år)

Reserver:

Frederik Rønnow (33 år)
Filip Jörgensen (24 år)
Victor Nelsson (27 år)
Thomas Kristensen (24 år)
Victor Kristiansen (23 år)
Patrick Dorgu (21 år)
Morten Frendrup (25 år)
Matt O’Riley (25 år)
Jesper Lindstrøm (26 år)
Andreas Skov Olsen (26 år)
Jonas Wind (27 år)
Mika Biereth (23 år)

 

Frasorterede spillere fra EM-truppen i 2024:

Kasper Schmeichel (39 år)
Simon Kjær (37 år)
Jannik Vestergaard (33 år)
Mathias ’Zanka’ Jørgensen (36 år)
Rasmus Nissen Kristensen (28 år)
Thomas Delaney (34 år)
Mathias Jensen (30 år)
Christian Nørgaard (32 år)
Anders Dreyer (28 år)
Yussuf Poulsen (32 år)
Mikkel Damsgaard (26 år)
Kasper Dolberg (28 år)
Jacob Bruun Larsen (27 år)

Således er hele 13 spillere fra ”den gamle garde” skiftet ud i dette bud på, hvordan Danmarks VM-trup i 2026 potentielt kan komme til at se ud. 

I startopstillingen er der dog blot tre ændringer fra den sidste gruppekamp imod Serbien. 

Mads Hermansen, Gustav Isaksen og Mohammed Daramy har her erstattet Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard og Jonas Wind.

Vurderingerne er foretaget på baggrund af, hvilke spillere der aktuelt har haft de henholdsvis mest opadgående eller nedadgående formkurver kontinuerligt over tid.

Gustav Isaksen og Morten Frendrup er eksempler på spillere, der på meget kort tid har formået at tilpasse sig niveauet i Serie A, og begge spillere virker til hele tiden at tage nye og større skridt.

Omvendt syntes niveauet stagneret eller nedadgående over tid hos spillere som Kasper Dolberg og Mikkel Damsgaard. Særligt i forhold til deres præstationer på landsholdet. Det skriger på nye kræfter.

Derudover er den stigende alder hos flere af landsholdets nuværende stamspillere samt potentialet fra yngre danskere også et væsentligt parameter i denne fremtidsforudsigelse.

Eksempelvis vil Kasper Schmeichel være hele 39 år, når vi når sommeren 2026, og omvendt vil fremadstormende talenter såsom Mika Biereth og Patrick Dorgu være fyldt 23 og 21 år.  
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER